....

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 16ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, μετά από την προαναγγελία του υπουργού Εργασίας για νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας.

 

«Το 16ωρο δεν μπορεί να είναι η απάντηση για την εργασία στον 21ο αιώνα», υπογραμμίζει σε ανάρτησή της η Έφη Αχτσιόγλου και προσθέτει;

«Είναι πραγματικά αδιανόητο ότι βρισκόμαστε να μιλάμε για τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας αρκεί να γίνεται σε δύο ή περισσότερους εργοδότες. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας ανοίγει αυτή τη συζήτηση και δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει στη νομοθέτησή της, διαστρεβλώνοντας μάλιστα πλήρως την πραγματικότητα επικαλούμενος ότι είναι επιθυμία των εργαζομένων», σημειώνει η ίδια, σχολιάζοντας πως «φαίνεται ότι για τη ΝΔ το να μπορεί κάποιος να ζήσει αξιοπρεπώς χωρίς να κάνει περισσότερες από μια δουλειές αποτελεί παρωχημένη αντίληψη».

«Μετράμε ήδη μια τετραετία διαρκούς οπισθοδρόμησης για τα εργασιακά δικαιώματα. Από τη νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών ως την απενεργοποίηση του Σ.ΕΠ.Ε., το πλαίσιο για την προστασία των ωραρίων αποδυναμώνεται μεθοδικά. Η σχεδιαζόμενη ρύθμιση θα είναι ένα ακόμα δώρο στην παραβατικότητα, μια νέα οδός παράκαμψης των εργασιακών δικαιωμάτων», τονίζει και καταλήγει: «Η απάντηση στην έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να είναι η δουλειά μέχρι τελικής εξαντλήσεως αλλά η βελτίωση των μισθών και των συνθηκών εργασίας».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments