......

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΓΩΝΙΑΚΟ ΚΑΝΑΠΕ

 


 
Η τοποθέτηση των επίπλων στο σαλόνι είναι μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική διαδικασία που σίγουρα θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα δημιουργήσει έναν ζεστό και λειτουργικό εσωτερικό χώρο, αν λάβετε υπ’ όψιν κάποιους απλούς κανόνες. Για να επιτευχθεί λοιπόν ένα αρμονικό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό οι γωνιακοί καναπέδες να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι χρηστικοί και να προσθέτουν πόντους στη διακόσμηση.
Γωνιακοί καναπέδες πίσω στο παράθυρο
Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν το σαλόνι είναι ένα πέρασμα, με ένα παράθυρο στον τοίχο δίπλα στην πόρτα. Κάποιες φορές οι σχεδιαστές μεταθέτουν ακόμη και την πόρτα για να "χτίσουν" τον καναπέ στο τυφλό έμπλαστρο, το οποίο χάθηκε κατά τη διάρκεια της μετάβασης.
Αν το σαλόνι είναι μικρό αυτή η διάταξη του καναπέ στο δωμάτιο ελευθερώνει τρεις τοίχους. Αυτή η λύση εξοικονομεί χώρο και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια όμορφη σύνθεση επίπλων.
Γωνιακοί καναπέδες πίσω στο παράθυρο
Η λύση έχει νόημα μόνο αν το δωμάτιο με το παράθυρο είναι μεγάλο. Το γεγονός είναι ότι στον καναπέ και στην ομάδα επίπλων που κατασκευάζονται είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κυκλική παράκαμψη.
Μια χρήσιμη συμβουλή είναι μεταφέροντας τον καναπέ πιο κοντά στο κέντρο του δωματίου, μην ξεχάσετε να μεταφέρετε και το χαλί σας σε κεντρικό σημείο, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι πρόκειται για μια ομάδα επίπλων και διακοσμητικών
Γωνιακοί καναπέδες στον τοίχο
Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να τοποθετήσετε έναν καναπέ σε ένα δωμάτιο.
Πρώτον, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το σχέδιο του τείχους πίσω από τον καναπέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία εικόνα ή μια ομάδα ζωγραφικών έργων ή έναν καθρέφτη. Η διάταξη εδώ πρέπει να είναι ανάλογη με τον όγκο των επίπλων - όσο μεγαλύτερος είναι ο καναπές, τόσο μεγαλύτερη είναι η σύνθεση πάνω από αυτό.
Δεύτερον, η ομάδα επίπλων στον καναπέ πρέπει να είναι καλά ισορροπημένη. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια ομάδα αντικειμένων διαφορετικών μεγεθών και σκοπών που να συνθέτουν τη σύνθεση με έναν καναπέ.
Γωνιακοί καναπέδες στην πόρτα
Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά. Το μειονέκτημα είναι προφανές αφού σε αυτή την επιλογή, ο καναπές στο σαλόνι εμποδίζει την πόρτα και δυσκολεύει τις κινήσεις μας γύρω από το διαμέρισμα. Ωστόσο, αν η πόρτα είναι μεγάλη, και η απόσταση από τα επικαλυμμένα έπιπλα σε αυτό είναι αρκετά μεγάλη, μην διστάσετε να βάλω τον εκεί τον καναπέ.
Με αυτές τις λύσεις, σε κάθε περίπτωση, οι γωνιακοί καναπέδες θα είναι αρμονικά τοποθετημένοι στο χώρο του σαλονιού σας και μάλιστα θα μπορείτε να δημιουργήσετε και την αίσθηση ότι ο χώρος σας είναι μεγαλύτερος.
Φυσικά, μην παραλείψετε να συνδυάσετε τα χρώματα και την υφή του καναπέ με τα στοιχεία του υπόλοιπου χώρου κι έτσι να ταιριάξει αρμονικά με τα έπιπλα Maison.

Σχόλια - Facebook Comments