....

ΤΟΣΚΑ, ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ - ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

 

 

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη από τον ποδοσφαιριστή - «Καμαρώνεις τώρα με αυτό που έγινε στην Κηφισιά;» έγραψε στο facebook 

 

Δριμεία επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, εξαπέλυσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας, με αφορμή την αιματηρή ληστεία σε σπίτι 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά.

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή του κ. Τσιάρτα, που υποστήριξε ότι ο κ. Τόσκας αντί να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους κακοποιούς, λειτουργεί ενθαρρυντικά.

«Τόσκα καμαρώνεις τώρα με αυτό που έγινε στην Κηφισιά?Αντί να λειτουργείς αποτρεπτικά στους κακοποιούς δυστυχώς λειτουργείς ενθαρρυντικά. Είστε δυστυχώς η χαρά της ανομίας. Αν είχες λίγη τσίπα θα είχες παραιτηθεί. Είστε κυβέρνηση μπάτε σκύλοι αλέστε...» έγραψε στο προφίλ του στο facebook.

2018_APR0014

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή συνεχίζει να δίνει στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ο 52χρονος επιχειρηματίας, τον οποίο πυροβόλησαν ληστές τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης μετά το δεύτερο χειρουργείο που υποβλήθηκε, μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ο άτυχος 52χρονος διακομίστηκε στις 5:30 στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και αφού είχε χάσει πολύ αίμα. Αμέσως μπήκε στο χειρουργείο, όπου παρέμεινε για σχεδόν δέκα ώρες, καθώς έφερε πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε τρεις σφαίρες που έπληξαν ζωτικά όργανα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ξαναμπεί στο χειρουργείο. 

Στο πλευρό του, σε κατάσταση σοκ, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η σύζυγος και τα παιδιά του, οι οποίοι μάλιστα ήταν μάρτυρες των δραματικών στιγμών που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στη διώροφη κατοικία στην Κηφισιά. Μάλιστα η σύζυγος του 52χρονου φέρεταιο να παρακάλεσε  τους δημοσιογράφους « Προσευχηθείτε για τον Αλέξανδρο και ανάψτε ένα κερί γι' αυτόν».

«Άνδρας μέσης ηλικίας διακομίστηκε σήμερα 2-4-2018 και ώρα 5:35 π.μ στο Νοσοκομείο μας με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο. Επειδή ήταν αιμοδυναμικά ασταθής μετά τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που έγιναν στα επείγοντα διακομίστηκε στο χειρουργείο όπου και παραμένει ακόμη. Στη χειρουργική επέμβαση συμμετέχει ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (γενικού χειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, Ν/Χ κ.α) η κατάσταση του ασθενούς λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος και του τραυματισμού πολλαπλών οργάνων είναι κρίσιμη. Γίνεται το καλύτερο δυνατό από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για την σταθεροποίηση του και την ανάταξή του», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

«Προσευχηθείτε για τον άντρα μου, ανάψτε ένα κερί για να γίνει καλά», δήλωσε η σύζυγος του επιχειρηματία στους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο.

Το χρονικό του τρόμου 

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, όταν οι ληστές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο σπίτι του επιχειρηματία του Κηφισιά από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο ισόγειο του διώροφου κτιρίου.

Αρχικά, έψαξαν τους χώρους στο ισόγειο και στη συνέχεια ανέβηκαν στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί έγιναν αντιληπτοί από τον άτυχο άνδρα, με τους άνδρες βλέποντάς τον αρχικά να τον χτυπούν με λοστό στο κεφάλι και στη συνέχεια να τον πυροβολούν με τρεις σφαίρες σε μηρό, θώρακα και ήπαρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια της συζύγου και των δύο παιδιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του επιχειρηματία δεν υπήρχαν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, όπως συναγερμός.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους αδίστακτους ληστές.

Τόσκας: Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος

«Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και χωρίς προβλήματα. Ωστόσο καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να μειωθούν τέτοιου είδους περιστατικά», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με αφορμή την αιματηρή απόπειρα ληστείας.

Ο κ. Τόσκας εξέφρασε την ευχή ο 52χρονος να γίνει καλά ενώ αναφέρθηκε και σε επίμαχη οδηγία προς τους πολίτες, βάσει της οποίας θα πρέπει να παριστάνουν ότι κοιμούνται εάν αντιληφθούν την παρουσία ληστών εντός του σπιτιού τους: «Κάποιοι μας χλεύαζαν για αυτή την οδηγία, όμως πρόκειται για οδηγία που δίδεται από τις αστυνομικές Αρχές όλου του κόσμου, για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες περιπτώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες» προσέθεσε ο κ. Τόσκας, επαναλαμβάνοντας πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια, ενώ και άλλα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα. «εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα» κατέληξε ο αν. υπουργός

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments