....

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Κατά την επίσκεψή της η Αν. Υπουργός κ. Κουντουρά δεν ανακοίνωσε ούτε μία δράση ή κάποιο κονδύλιο για την τοπική τουριστική ανάπτυξη στον Νομό Πέλλας  Περιορίστηκε μόνο σε φιλοφρονήσεις και σε εκθέσεις ιδεών για τις ομορφιές της φύσης και την ανάγκη περεταίρω ανάπτυξης, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιός θα κάνει την περιβόητη ανάπτυξη. Η Θ. Τζάκρη που την συνόδευε απολάμβανε τη φύση  και την δροσιά της περιοχής. Έδειξε ότι και την ίδια την ενδιαφέρει μόνο η "μόστρα" και όχι η ουσία.

Η επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού κας Κουντουρά ήταν πανομοιότυπη με την επίσκεψη της πρώην Υπουργού Τουρισμού κας Κεφαλογιάννη η οποία και αυτή επισκέφτηκε τον Ν. Πέλλας τον Νοέμβριο του 2012 και άφησε πίσω της αδιάψευστα μόνο "υποσχέσεις και αναμνηστικές πανόμοιες φωτογραφίες" όπως βλέπετε παρακάτω από το αρχείο μας στην Έδεσσα, στην Αερολέσχη στην Άρνισσα στον Π. Άγιο Αθαανάσιο στο Λουτράκι Αλμπωπίας

 

 
 

 


 
 
Η υπουργός τουρισμού δήλωσε ενθουσιασμένη ( πώς να μην ήταν με τόσο δουλικό προσωπικό στα πόδια της)
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας , που δεν άκουσε ούτε μισή δέσμευση το έριξε στις ευχές , τονίζοντας η επίσκεψή της ως κυβερνητική παράγοντας να φέρει αποτέλεσμα στον τόπο.
Στα πλαίσια της ειλικρινούς φιλοξενίας την καλωσόρισε στον Δήμο.
Πρώτος προορισμός της περιοδείας ήταν η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο όπου ενημερώθηκε από τους μοναχούς . Δήλωσε συγκινημένη που βρίσκεται σε έναν άγιο τόπο και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη κατά την είσοδό της στο Μοναστήρι και από τις ιδιαίτερες αγιογραφίες του. Αμέσως μετά, επισκέφθηκε το  Αετοχώρι, όπου έγινε ξενάγηση στους χώρους του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο βρέθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αριδαίας, όπου αυτέ τις μέρες  υλοποιούταν το φοιτητικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής με πλήρη δημοσιογραφική συσκότιση. Εκεί  14 φοιτητές αρχιτεκτονικής από την Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ταξίδεψαν στην Αλμωπία και εργάστηκαν με σημεία φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου «Living History, Living Nature II».
Στην Όρμα  λίγο αργότερα έπεσαν από τα σύννεφα. Ενώ έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν γκρίνιες παράπονα και αποδοκιμασίες  σε διάφορες περιοχές της χώρας ,οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών του χωριού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και τοπικά εδέσματα.  Η Υπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να γευτεί την φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής μας. Παράλληλα, ξεναγήθηκε στους χώρους του Συλλόγου και περπάτησε στα σοκάκια του χωριού.
Τελευταίος προορισμός ήταν τα Λουτρά Πόζαρ. Είδε από κοντά τους κλειστούς χώρους λουτροθεραπείας και απόλαυσε την θέα στους μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες που υπάρχουν στην Λουτρόπολη. Θαύμασε το φυσικό κάλλος της περιοχής και αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Παράλληλα, έγινε επίσκεψη στο ενημερωτικό περίπτερο που βρίσκεται στην διασταύρωση Λουτρών – Όρμας, για το οποίο η Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό. (Ζήσε Μάη μου…)
 
Η είδηση όμως που βγαίνει σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου είναι ότι ο Δήμαρχος ουσιαστικά κατήργησε τα Λουτρά  με την σημερινή τους μορφή, αφού κατέθεσε προτάσεις ως ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ και όχι ως Επιχείρηση Λουτρών. Πρόκειται για δυο διαφορετικά  νομικά πρόσωπα. Απλά ο Δήμαρχος έκανε το πρώτο δυνατό «Τεστ Ντράϊβ» για τις ραγδαίες  εξελίξεις που έρχονται
Φυσικά η Επίσκεψη της υπουργού δεν είναι τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι δεν εξήγγειλε τίποτα απολύτως.
Ο Δήμαρχος κατέθεσε την πρόχειρη έθεση ιδεών που έχει ετοιμαστεί για να υπάρχει κάτι να δείχνουν ότι διεκδικούν , αφορά:
-Τη συνεργασία ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα intereg η δημιουργία δύο θεματικών πάρκων και η σύνδεση των Λουτρών με το Χιονοδρομικό Κέντρο. Το σχέδιο του Δήμου Αλμωπίας περιλαμβάνει και νέους χώρους λουτροθεραπείας καθώς επίσης και άλλες υποδομές.(Χωρίς να κατονομάζεται ούτε μία)
 Επιπλέον, ο Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι  ανάλογη συνεργασία θα πρέπει να υπάρξει και όσον αφορά στην αξιοποίηση των παλαιών Ξενοδοχείων που βρίσκονται εντός της Λουτρόπολης.
Δείχνοντας μεγαλοσύνη και αλτρουισμό τόνισε ότι  η τουριστική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί είναι υπόθεση συνολικά και των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε. Πέλλας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνουν κινήσεις.
 
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments