....

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΡΟ

Το ελικόπτερο μετείχε στην άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16» και το στίγμα του χάθηκε στις 3 τα ξημερώματα δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού

 

Νεκροί βρέθηκαν αμέσως μετά τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού που κατέπεσε στη νήσο Κίναρο οι τρεις έλληνες αξιωματικοί που επέβαιναν σε αυτό και μετείχαν σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.
Το  στίγμα του ελικοπτέρου στις 2:45. τα ξημερώματα της Πέμπτης.

 

Αναλυτική ενημέρωση θα γίνει στο υπουργείο Άμυνας στις 9:30 το πρωί.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στα πλαίσια άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή και η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου,  δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν πλοία του ΠΝ, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.  Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.  Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.   

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments