....

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ - ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ

Ομάδα που αυτοαποκαλείται «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» ανέλαβε το απόγευμα της Παρασκευής την ευθύνη για την αποτροπιαστική επίθεση με στόχο τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, στην οδό Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η ομάδα αυτή συνοδεύει το κείμενό της με φωτογραφία που προκαλεί αποτροπιασμό και απεικονίζει τον πρύτανη με κρεμασμένη μία πινακίδα με σχοινί στο λαιμό που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Η φωτογραφία αυτή κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Η Αστυνομία κάνει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Η επίθεση το γραφείο του κ. Μπουραντώνη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε εξοπλισμό του κ. Μπουραντώνη. Στη συνέχεια, οι άγνωστοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του πρύτανη κρεμώντας με τη βία στο λαιμό του μία πινακίδα.

Στο κείμενό τους οι δράστες αναφέρουν ότι «η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μία δράση στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων. Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments