....

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ [ΒΙΝΤΕΟ]

Στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης έκανε στάση μετά τις 12 το μεσημέρι το τρένο που θα ταξιδέψει σε 26 χώρες, μέσα σε 35 ημέρες.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της «Γηραιάς Ηπείρου», που σχεδιάστηκε τρένο για θα συνδέσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -και όχι μόνο-, μετά από πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2021 ως Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμου.

Το τρένο ξεκίνησε από τη Λισαβόνα στις 2 Σεπτεμβρίου και πέρασε από την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Σερβία. Μέσω Ειδομένης έφτασε στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βίντεο του thesstoday:

Η υποδοχή του τρένου στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό έγινε από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο Σπύρο Πατέρα, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα υποδέχονται σήμερα το τρένο το οποίο θα ευαισθητοποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες όσον αφορά τον Σιδηρόδρομο και την ανάπτυξη που θα έχει τα επόμενα χρόνια».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου ο ελληνικός σιδηρόδρομος να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αυτή προσπάθεια».

«Να παρέχουμε ένα ασφαλές τρένο στον Έλληνα πολίτη»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «το τρένο θα μας βοηθήσει την ανάπτυξή μας να αναβαθμίσουμε τις υποδομές με τις γειτονικές χώρες». Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ως «συμβολική» την στάση του τρένου στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπορεί να παρέχει ένα ασφαλές τρένο προς τον Έλληνα πολίτη. «Υποδεχόμαστε σήμερα ένα τρένο που περνά από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και η στάση του στη Θεσσαλονίκη είναι συμβολική. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα ασφαλές τρένο προς τον Έλληνα πολίτη», τόνισε ο ίδιος.

Το ταξίδι θα συνεχιστεί προς την Αθήνα μέσω Βόρειας Μακεδονίας ενώ αύριο, θα φύγει για Βουλγαρία και πάλι μέσω Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για ανατολική Ευρώπη, Βαλτική, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Σκανδιναβία.

Ο τερματισμός για αυτό το ηπειρωτικό δρομολόγιο έχει προγραμματιστεί για τις 7 Οκτωβρίου, όταν το Connecting Europe Express θα φτάσει στο Παρίσι.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments