....

ΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ! (VIDEO)

Ένα πρωτότυπο τρίκυκλο όχημα που κινείται με ηλιακή ενέργεια κατασκευάστηκε στο Αγρίνιο και στο Τμήμα του Διαχείρισης Περιβάλλοντος

και Φυσικών Πόρων (ΔΠΦΠ) που εδρεύει στο Αγρίνιο από φαιτητές του τμήματος υπό την καθοδήγηση του αναπλ. καθηγητή Μαθηματικής

Προσομοίωσης Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Τμήματος Φραγκίσκου Κουτελιέρη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια οικολογική ιδέα για ένα όχημα αστικής χρήσης, που δεν αποκλείεται στον μέλλον να χρησιμοποιηθεί και στην μαζική παραγωγή, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτη που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την ιδέα.

Το συγκεκριμένο ηλιακό τρίκυκλο, που κινείται χάρις τα φωτοβολταϊκά πάνελ που φέρει, είναι ουσιαστικά η δεύτερη έκδοση του project πάνω στο οποίο εργάζονται τρία περίπου χρόνια ο Φρ. Κουτελιέρης και οι φοιτητές του. Το όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 30χλμ/ώρα και χάρις τις δυο μπαταρίες του μπορεί να διανύσει περίπου 32 χλμ σε συνθήκες πόλης και χωρίς φόρτιση. Πράγμα που το καθιστά ιδανικό για τη συνήθη χρήση εντός πόλης, και χωρίς να υπολογίσει κανείς το μηδενικό κόστος κίνησης και τους μηδενικούς ρύπους! Το όχημα είναι τρίκυκλο καθώς απαιτήθηκε επιπλέον χώρος για την τοποθέτηση των πάνελς στον πίσω άξονα. Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια ακόμη σημαντική καινοτομία : το σύστημα της πίσω ανάρτησης αρθρώνεται σε ένα ειδικά κατασκευασμένο άξονα και ελέγχεται από δυο αμορτισέρ, δίνοντας έτσι ανεξαρτησία στην πίσω ανάρτηση του οχήματος. Τέλος αντί για σέλα το όχημα «φορά» ένα ειδικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο δερμάτινο κάθισμα, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση.
Δείτε το βίντεο:
Το συγκεκριμένο project του εργαστηρίου Μαθηματικής Μοντελοποίησης Περιβαλλοντικών Συστημάτων του τμήματος ΔΠΦΠ είναι αναμφισβήτητα άλλο ένα δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς στην εφαρμοσμένη τεχνολογία που κάνουν οι άνθρωποι του τμήματος παρ” όλο που είχαν τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσουν το παράδοξο -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- της διοικητικής στέγασης σε τρία διαφορετικά ιδρύματα.
Λειτουργικά χαρακτηριστικά:
Μέγιστη Ταχύτητα: ~ 30 χλμ την ώρα
Εμβέλεια (κινητήρας μόνο): ~ 32 χλμ (εντός πόλεως), περίπου 40 χλμ (αυτοκινητόδρομος)
Φρένα: ηλεκτρικά (μπροστά), δισκόφρενα 2X (πίσω)
Ισχύς κινητήρα: 500 W @ 24 V
Τύπος φ/β: 90 W @ 36V
Επιπλέον χαρακτηριστικά: όπισθεν, διπλός έλεγχος της διαθέσιμης ενέργειας.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments