....

ΤΡΙΖΩ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ !!!

Το τρίξιμο των δοντιών ( Βρουξισμός) μπορεί να χαλάσει ένα όμορφο χαμόγελο.

Ο βρυγμός είναι το ακούσιο σφίξιμο ή τρίξιμο των δοντιών που οδηγεί με ακρίβεια, σε φθορά των δοντιών - κροταφογναθικές διαταραχές ( πονοκεφάλους, ημικρανίες ,πόνο στον αυχένα ,πόνο στην πλάτη ) και αισθητικά προβλήματα (τα δόντια κονταίνουν λόγω της φθοράς και είναι συνήθως πιο σκούρα δημιουργώντας μια γηρασμένη εμφάνιση ) .

Συχνά προτείνεται σε ασθενείς με βρυγμό να φορούν στοματικούς νάρθηκες που μπορούν να προσαρμόζονται σταδιακά στην θεραπεία, που θα διαρκέσει από 3 μήνες έως 1-1,5 έτη.

Σε λίγες περιπτώσεις η θεραπεία είναι πιθανό να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η νεαρή γυναίκα είχε εκτεταμένη αποτριβή των δοντιών της που προκλήθηκε από βρυγμό - σφίξιμο των δοντιών και οδήγησε σε κατακόρυφη μείωση της αδαμαντίνης (σμάλτου ) των άνω και κάτω δοντιών .

Τα δόντια της αποκαταστάθηκαν και έγινε αισθητική διαμόρφωση του περιγράμματος ώστε να βελτιωθεί η γραμμή του χαμόγελου και να αποκτήσει το λαμπερό χαμόγελο που τόσο της έλειπε..... Στην συγκεκριμένη ασθενή ,κατασκευάστηκε εξατομικευμένος στοματικός νάρθηκας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments