....

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΝΕΑΡΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ (VIDEO)

Στα χέρια της αστυνομίας ο 19χρονος - Άγνωστη ακόμα η ταυτότητά του -  Μια νεκρή και πέντε ραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Στη διανοητική υγεία του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνο επικεντρώνονται οι έρευνες για το κίνητρό του.

Η αστυνομία με νεότερη ανακοίνωσή της υποβαθμίζει το ενδεχόμενο τρομοκρατίας -αν και υπογραμμίζει - πως όλα παραμένουν ανοικτά.

Την ίδια ώρα «ηρεμία και εγρήγορση», ζητά από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου.



Ο 19χρονος δράστης συνελήφθη επί τόπου μετά την επίθεση με μαχαίρι στην Ράσελ Σκουέρ, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, με απολογισμό μία νεκρή και πέντε τραυματίες -εκ των οποίων οι δύο παρέμεναν νοσηλευόμενοι το μεσημέρι της Πέμπτης.



Στην τελευταία της ενημέρωση το μεσημέρι της Πέμπτης, η Σκότλαντ Γιαρντ είχε αφαιρέσει την αναφορά σε πιθανή τρομοκρατικής ενέργειας, κάτι που δείχνει πως οι έρευνες σε αυτή τη φάση απομακρύνονται από το ενδεχόμενο.

Επιπλέον, η αστυνομία ανέφερε ότι ο νεαρός κρατείται «για δολοφονία».

«Οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν ότι η ψυχική υγεία [του δράστη] ήταν παράγοντας στην επίθεση, ωστόσο διατηρούμε ανοικτό μυαλό όσον αφορά το κίνητρο» ανέφεραν οι Αρχές. Προηγουμένως, με ανάλογη διατύπωση, η αστυνομία προσέθετε ότι «ένα από τα ενδεχόμενο που διερευνώνται είναι η τρομοκρατία» -φράση που δεν υπήρχε στην επόμενη ενημέρωση.

Δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία του δράστη. 

Ο δράστης δέχθηκε επίσης ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο πριν μεταφερθεί υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου.

Οι πρώτες κλήσεις στην αστυνομία για το περιστατικό έφτασαν λίγο πριν στις 23:00 (τοπική ώρα) για κάποιον που, σύμφωνα ορισμένες από τις μαρτυρίες, είχε μαχαίρι και φορούσε κράνος μοτοσυκλετιστή. Η αστυνομία έφτασε αρκετά γρήγορα στο σημείο και τον ακινητοποίησε χρησιμοποιώντας τέιζερ.







 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments