15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία και η Βόρεια Μακεδονία είναι φυσικοί σύμμαχοι και τώρα επιπλέον εταίροι στο ΝΑΤΟ, σημειώνει η σερβική ραδιοτηλεόραση.
 
 


Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι υπήρχε φυσική συμμαχία, ακόμη και πριν από την πρόσκληση του ΝΑΤΟ, και ότι σε όλα τα επίσημα έγγραφα του ΝΑΤΟ που αφορούν τα Σκόπια, υπογραμμίζεται ότι η Τουρκία αναγνωρίζει τη «Μακεδονία» με το συνταγματικό της όνομα, αναφέρει η ηλεκτρονική πύλη των Σκοπίων, PlusInfo.
 
 
 
  • Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ελπίζει ότι η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει σύντομα επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ουσιαστικής σημασίας για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Εξέφρασε, επίσης, την υποστήριξή του για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Βόρειας Μακεδονίας.
 
 
Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βόρεια Μακεδονία, που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας.
 
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμίτροφ, ευχαρίστησε την Τουρκία για την επικύρωση του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
 
 
«Δεν αλλάζει τίποτα ριζικά, γιατί είμαστε σύμμαχοι από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας μας, αλλά τώρα επίσημα, και ως μελλοντικό μέλος της Συμμαχίας, θα γίνουμε με αυτήν την έννοια σύμμαχοι με την φίλη Τουρκία», δήλωσε ο Ντιμίτροφ.
 
 
--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments