....

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ - ΜΟΝΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ

Στο «κόκκινο» ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο ο Αλέξης Τσίπρας και από την Πάτρα,

ζήτησε για πολλοστή φορά ισχυρή εντολή τόσο για να μπορέσει όπως είπε να υλοποιήσει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και για να είναι ακόμη «πιο δυνατή η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Απεμπολώντας τον κομματικό μανδύα και με στοίχημα την αυτοδυναμία, ξεκαθάρισε ότι την Κυριακή οι πολίτες ψηφίζουν για την πατρίδα και για τη ζωή τους, και έκρουσε τον… «κώδωνα του κινδύνου» τονίζοντας ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ «θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν. Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης», είπε και υψώνοντας κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους ξεκαθάρισε πως « με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε. Ούτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο». 

«Σε παραληρηματική κατάντια ο Σαμαράς»

Ανταποδίδοντας τα «πυρά» στον Αντώνη Σαμαρά, -στον απόηχο των όσων είπε ο πρωθυπουργός ότι δε θα αφήσει η χώρα να περάσει στους Κομμουνιστές- ανέφερε με απαξιωτικό τόνο «τον αφήνουμε μόνο σ’ αυτή την παραληρηματική κατάντια. Το κόμμα του κου Σαμαρά με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει δυστυχώς καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα», για να προσθέσει ότι στη Νέα Δημοκρατιά θα ψάχνουν για αρχηγό, αφού «ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, θα έχει χρεοκοπήσει».

«Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν»

Απευθύνοντας προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε να μην τολμήσει κανείς « να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις» γιατί από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. «Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν. Αυτό να το ξέρουν.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με το δημόσιο χρήμα», ανέφερε.

Ετοιμα τρία νομοσχέδια 

Επαναλαμβάνοντας το αίτημα για ψήφο αυτοδυναμίας, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε πως «τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη έτοιμα». Ανάμεσά τους είναι:

  • H επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα €751 για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
  • Η 13η σύνταξη τα Χριστούγεννα, για όσους έχουν σύνταξη έως €700.
  • H εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Οι δεσμεύσεις 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του από την πρωτεύουσα της Αχαίας επαναδιατυπώνοντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις:

  1. Ελάφρυνση από τους φόρους τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα – και θα το κάνουμε. Επαναφέροντας το αφορολόγητο όριο των €12.000 για όλους. 
  2. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ 
  3. Προστασία στις τραπεζικές καταθέσεις και συναλλαγές 
  4. Προστασία νομοθετικά την πρώτη κατοικία και στους πλειστηριασμούς 
  5. Απαγόρευση του νόμου για την παρακράτηση για χρέη των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, ενισχύσεων και χρηματοδοτήσεων στους αγρότες 
  6. Εφαρμογή του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» πριν και ανεξάρτητα από την έναρξη και την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments