....

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους διαφωνούντες στο εσωτερικό της κυβέρνησης στέλνει ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με στενούς του συνεργάτες:



    «Οι εκλογές είναι αυτονόητες αν η όποια συμφωνία δεν στηριχθεί στη βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ».

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας εν όψει της ψήφισης μιας συμφωνίας με τους δανειστές από τη Βουλή. «Προφανέστατα. Μην το συζητάτε» απάντησε σε σχετική ερώτηση μιλώντας στο pressproject.gr

Στο Μέγαρο Μαξίμου φτάνουν καθημερινά πληροφορίες για παρασκηνιακές συναντήσεις αλλά και σχεδιασμούς ώστε να οδηγηθούμε σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Μάλιστα συνομιλητές του πρωθυπουργού λένε με νόημα ότι, «ακραίοι κύκλοι στην Ευρώπη από την πρώτη στιγμή σχεδίαζαν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπράξουν». «Η κομματική πειθαρχία-συνεχίζουν- έχει αυτήν την έννοια ότι από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία η επόμενη φάση κάποιων κύκλων είναι να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε πολιτική αστάθεια και σε εγκλωβισμό της χώρας σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας τύπου Παπαδήμου».

Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έδωσε και την πολιτική σημασία: «Τώρα εδώ να μην αστειευόμαστε. Δεν είναι όποιο δευτερεύον νομοσχέδιο ούτε και ρύθμιση στην οποία, εντάξει, μπορεί να έχουμε μια ανοχή για το τι στάση θα κρατήσουμε κ.λ.π.».

Κυβερνητικοί κύκλοι θέτουν και ζήτημα δεδηλωμένης και μάλιστα αποκλείουν το ενδεχόμενο να στηριχθεί η κυβέρνηση στην ψήφο ενός άλλου κόμματος, τονίζοντας: «Ότι ο Τσίπρας, Παπαδήμος δεν γίνεται».

Το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου είναι ξεκάθαροη συμφωνία -αν έχουμε συμφωνία- δεν θα αφορά ένα δευτερεύον θέμα, θα έχει να κάνει με την επιβίωση της χώρας αλλά και της κυβέρνησης και έχει ανάλογη σημασία με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και την έγκριση του προϋπολογισμού.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή θεωρεί αδιανόητο βουλευτές της πλειοψηφίας να μη δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» και «να στρώσουν τον δρόμο σε έναν νέο... Παπαδήμο».  Και συμπληρώνει : «Το πραγματικό δίλημμα μετά τη συμφωνία δεν θα είναι συμφωνία ή ρήξη; Άλλα «Παπαδήμος» ή Τσίπρας;»   

Υπάρχουν φυσικά και οι δημοσκοπήσεις -όπως λένε στο Μαξίμου- που ακόμα και οι «διαφωνούντες» διαβάζουν και καταλαβαίνουν ότι η πλειοψηφία ζητάει λύση ακόμα και αν χρειαστεί να «παγώσουν» κάποιες προεκλογικές εξαγγελίες. Επ’ αυτού υπάρχει, όπως υποστηρίζουν: Μπρος «Παπαδήμος» και πίσω «λαϊκή απαίτηση» για συμφωνία με Τσίπρα.

Πηγή: http://newpost.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments