....

ΤΣΊΠΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΈΡΝΗΣΗ: ΝΑΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΆΜΙ, ΌΧΙ ΜΕ ΝΔ

 Σχέδιο παγίδευσης του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών ως συνέχεια της υπηρεσιακής κατήγγειλε μέσα από συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα οι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για άμεση συγκρότηση κυβέρνησης –ακόμα και συνεργασίας- αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα την επομένη των εκλογών, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας καθόρισε το πλαίσιο του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ ερωτηθής αν εντάσσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι στην ίδια κατηγορία με τη Νέα Δημοκρατία, απέφυγε να απαντήσει πετώντας το μπαλάκι στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από τους επικεφαλής των κομμάτων να ξεκαθαρίσουν αν εντάσσονται στον προοδευτικό ή τον συντηρητικό χώρο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυρία Γεννηματά θα πρέπει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε σχήμα με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αν δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί.Image and video hosting by TinyPic

Στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφία και συγκεκριμένα ζήτησε «δύο επιπλέον βουλευτές» από την εκλογική δύναμη του Ιανουαρίου. 

Σε αντίθετη περίπτωση, επισήμανε ότι θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και «σε τρεις ημέρες θα έχουμε κυβέρνηση». Τόνισε, πάντως: «Όχι παρά φύση κυβέρνηση, όμως, όπως θα ήταν αυτή με τη ΝΔ», και πρόσθεσε: «Αυτό δεν το θέλει ούτε ο κ. Μεϊμαράκης. Υποκρίνεται. Τη μία με λέει ψευτράκο και πονηρούλη και την άλλη θέλει συγκυβέρνηση. Σήμερα με υποβίβασε από πρωθυπουργό σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Με μπέρδεψε με τον Βενιζέλο, φαίνεται. Αλλά εγώ δεν είμαι Βενιζέλος».

Σημείωσε, δε, ότι στην περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας «θα συνεργαστούμε εξαιρετικά με τους ΑΝΕΛ, όπως έχουμε ήδη κάνει, και από 'κει και πέρα θα ανοίξει μια συζήτηση για το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης με εθνική ευθύνη για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα».

Ερωτηθείς εάν αυτό περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι τα δύο κόμματα πρέπει «να σταθμίσουν τα δεδομένα, να μην οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Δεν ξέρω αν θέλουν να τοποθετούνται στο προοδευτικό φάσμα ή στο συντηρητικό φάσμα. Δεν μπορούν να λένε και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ. Ας ξεκαθαρίσουν τι θέλουν». Ειδικότερα, για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Η κ. Γεννηματά έχει γίνει ουρά του κ. Μεϊμαράκη. Ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε να βγει ο κ. Μεϊμαράκης. Η κ. Γεννηματά πρέπει να απαντήσει».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments