....

ΤΣΙΠΡΑΣ : «ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ” (VIDEO)

Βαθαίνει η πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια στην ενέργεια. Αιχμή αποτελούν τόσο οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, όσο και η είσπραξη της ρήτρας αναπροσαρμογής από τις εταιρίες.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Aλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσσό, θα καταθέσει την Παρασκευή 29 Απριλίου τροπολογία, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώσουν την ρήτρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον κατηγορεί πως επιδιώκει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως και το 2015.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη είναι και παράνομη. Αύριο θα πάρουμε πρωτοβουλία, καταθέτοντας νομοθετική τροπολογία, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρις ότου κριθεί η νομιμότητα της στα ελληνικά δικαστήρια. Και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε πως: «Παράλογο και επικίνδυνο -αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανές για τον κ. Τσίπρα- είναι να χαρακτηρίζει πολιτικός αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος παράνομο το νόμο. Όπως πικρά κατάλαβαν όσοι, την περίοδο των μνημονίων, εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και τα διάφορα κινήματα-δορυφόρους του, σαν το αλήστου μνήμης “Δεν Πληρώνω”, τα εύκολα λόγια και οι υποσχέσεις για μαγικές λύσεις επιδεινώνουν τα προβλήματα.

Το μήνυμα από την πλευρά της κυβέρνηση είναι ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να μετριάσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Η κυβέρνηση έκανε και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να πληρώνουν οι πολίτες και να μην κόβεται το ρεύμα – το δυσάρεστο φαινόμενο της διακοπής ρεύματος πάντα υπήρχε».

«Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τώρα πρωτοβουλίες, ώστε να μπει ένα τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις. Να επιβληθεί πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος άμεσα. Οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας να σταματήσουν να καλύπτουν την αισχροκέρδεια και να στηρίξουν την πρότασή μας», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε: «Αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας για φτηνή ενέργεια στο λαό».

Λόγω οφειλών, από την αρχή του 2022 έχουν γίνει 56.755 διακοπές ρεύματος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης: «Από την 1η Απριλίου έως και 21 Απριλίου, έχουν πέσει στο σύστημα 26.500 διακοπές, από τις οποίες έχει πραγματοποιηθεί το 25%».

Δριμεία κριτική προς το κυβερνών κόμμα προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν. Ο καθένας πρέπει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Άρα υπάρχουν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη και οι άνθρωποι, που δεν πληρώνουν κρυβόμενοι πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη».

«Αφού “ο τσάμπας πέθανε”, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να ανακοινώσει την χρεωκοπία της ΝΔ και να πάει σε κάποιο από τα δεκάδες σπίτια του, μήπως και ανασάνει η κοινωνία», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Εφόσον η Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι “το τζάμπα πέθανε”, την καλούμε να αποπληρώσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που οφείλει στις τράπεζες», σχολιάζει η Ελληνική Λύση.

«Τζαμπατζήδες είναι αυτοί που έχουν καταχρεώσει μια χώρα και ακόμα και το ίδιο τους το κόμμα, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜΕΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

αναπροσαρμογής από τις εταιρίες.

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments