....

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Φτάσατε στο σημείο να μας πείτε ότι γίνονται βιασμοί στα ΑΕΙ- Μήπως το μπερδέψατε με το Εθνικό θέατρο, δεν ξέρω. Εγώ δεν το έχω ακούσει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, ενώ υπογράμμισε πως «τα κολέγια για χάρη των οποίων νομοθετείτε, δεν έχουν καμία θέση στις λίστες των καλύτερων ιδρυμάτων, αντίθετα με τα δημόσια πανεπιστήμια. Αυτή είναι η αριστεία».

«Δεν είναι τίποτα τρελοί όλοι όσοι αντιδρούν στο νομοσχέδιό σας» και αναγνώρισε πως το ζήτημα της ασφάλειας είναι και υπαρκτό και σοβαρό. «Αλλά αφήστε σας παρακαλώ την υποκρισία. Και δε σας επιτρέπουμε να διεκδικείτε ως παράταξη, εσείς, το μονοπώλιο της ευαισθησίας απέναντι στη βία και ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης.  Και καλό είναι όταν μιλάτε για τη βία και τη παραβατικότητα στα πανεπιστήμια να έχετε το θάρρος να καταδικάσετε και να απολογηθείτε πρώτος για τη δράση και τη συμπεριφορά της δικής σας φοιτητικής παράταξης».

«Αλλιώς είστε απλά υποκριτής. Και δε θα σας πάω στο πολύ μακρινό παρελθόν. Στην εποχή που ο κύριος Βορίδης κυκλοφορούσε με τα μπαλταδάκια στη Νομική σχολή. Ούτε στην εποχή της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, τον Καλαμπόκα. Θα μιλήσω για πιο πρόσφατα πράγματα» σημείωσε.

Παρέθεσε μια σειρά περιπτώσεων χαρακτηριστικής ανομίας «από τη κλοπή και την αντιγραφή θεμάτων στις εξετάσεις, γιατί και αυτό παραβατικότητα είναι, μέχρι τις βιαοπραγίες σε πρυτάνεις και καθηγητές και το νταβατζηλίκι για να προωθήσουν τους κομματικούς εκλεκτούς στη βαθμίδα».

«Εγώ πάντως κύριε Μητσοτάκη αν είχα κάνει υπουργό που είχε κατηγορηθεί ότι έστειλε τον Πρύτανη της σχολής του στο νοσοκομείο, δε θα μπορούσα να σταθώ. Εσείς όμως που εδώ μας κουνάτε το δάχτυλο για τη βία, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες κάνατε υφυπουργό ναυτιλίας τον κο Κατσαφάδο». Υπενθύμισε πως ο συγκεκριμένος υφυπουργός «έστειλε μαζί με άλλους τον πρύτανη του ΠΑΠΕΙ στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα για αδειάσανε πυροσβεστήρες σε κλειστή αίθουσα για να διαλύσουνε συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή μέλους ΔΕΠ. Μια μέρα μετά βέβαια η ΔΑΠ με αίσθηση ευθύνης προς την ακαδημαϊκή κοινότητα αποφάσισε τη διαγραφή του κυρίου Κατσαφάδου. Αλλά εσείς που σήμερα μας παριστάνετε τον ευαίσθητο για θέματα βίας στα πανεπιστήμια τον επιβραβεύσατε και τον κάνατε υπουργό, πριν από λίγες εβδομάδες. Τόσο υποκριτής είστε».

Από την πλευρά του πάντως ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του δεν απάντησε για τα θέματα της ΔΑΠ και του κ. Κατσαφάδου.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments