....

ΤΣΩΤΣΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΡ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη  σχετικά με την Εφαρμογή του

Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)

Προς

 

Υπουργό Οικονομικών  

κ. Γκίκα Χαρδούβελη

Κοιν:

Υφυπουργό Οικονομικών

 

Κ. Γεώργιο Μαυραγάνη

 

Κύριε Υπουργέ,

           Σας εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

          Γνωρίζεται πολύ καλά ότι οι επιχειρηματίες τα πέντε τελευταία χρόνια προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα.

          Μέσα σε όλους τους φόρους που καλείται ο επιχειρηματίας να καλύψει προστίθεται πλέον και ο ΕΝΦΙΑ  ο οποίος οδηγεί στην πλήρη εξουθένωση των επιχειρηματιών.

          Το βασικό σημείο είναι να διορθωθεί ο παραλογισμός και οι κατάφορες αδικίες που προβλέπει ο συγκεκριμένος Νόμος με κυριότερες τη μεγάλη επιβάρυνση των ιδιοκτητών κενών και απρόσοδων ακινήτων και οικοπέδων.

          Η Υπερφορολόγηση στα ακίνητα έχει «παγώσει» την Κτηματαγορά με αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κλάδο συμπαρασύροντας πάνω από 160 επαγγέλματα που έχουν άμεση σύνδεση με την οικοδομική δραστηριότητα.

          Επίσης με την ένταξη όλων των ακινήτων στον ΕΝΦΙΑ θα απορροφήσει από το κάθε νοικοκυριό ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του με αποτέλεσμα να «στεγνώσει» από ρευστό η αγορά αφού μειώνεται επιπλέον η αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Κύριε Υπουργέ,

ζητούμε:

Την άμεση αναστολή της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ έως ότου οριστικοποιηθούν οι αλλαγές και σημειωθούν οι βελτιώσεις που είναι αναγκαίες με βασικότερες:

  • Την εξαίρεση από την φορολόγηση όσων ακίνητων δεν αποφέρουν εισόδημα δηλαδή όσα δεν είναι ρευματοδοτούμενα καθώς και τα απρόσοδα οικόπεδα.
  • Την ύπαρξη ιδιαίτερης μέριμνας για τα επαγγελματικά ακίνητα αφού εξ ανάγκης, για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, χρειάζονται μεγάλους χώρους και εάν φορολογηθούν με τις σημερινές τιμές θα οδηγηθούν στο κλείσιμο η πλειοψηφία των παραγωγικών επιχειρήσεων.
  • Να υπάρξει η πραγματική μείωση άνω του 15% όπως είχε ανακοινωθεί από το οικονομικό σας επιτελείο σε σχέση με το «χαράτσι» όπως εισπράττονταν μέσω της ΔΕΗ
  • Να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων καταβολής του ΕΝΦΙΑ ώστε να μπορέσει να αποπληρωθεί ο φόρος χωρίς να «στεγνώσει» η αγορά.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments