....

ΤΥΠΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ



Άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε  και λίγο πολύ επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας, εδώ  οφείλουμε να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο με τον κατάλληλο εξοπλισμό πυροπροστασίας, όπως πυράντοχες πόρτες ή κάθε είδους πυροσβεστήρα. Οι βιαστικοί ρυθμοί μας  σε συνδυασμό με την απειρία πολλών συνανθρώπων μας μπορεί να γίνουν ακούσια η αφορμή για μια έναρξη μιας  μη ελεγχόμενης  εστίας φωτιάς.  Χρειάζεται λοιπόν να προνοήσουμε εξοπλίζοντας τον χώρο μας με προϊόντα πυροπροστασίας, υλικά ανίχνευσης  ή καταστολής  της   φωτιάς.
Είτε διαθέτετε ένα εμπορικό κατάστημα ή έναν χώρο διασκέδασης είτε είστε ιδιώτης, καλό είναι να γνωρίζετε τους τύπους πυροσβεστήρα και πως αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ώστε να είστε επαρκώς προετοιμασμένοι.

Προτού αναζητήσετε πυροσβεστήρες τιμές, ενημερωθείτε εδώ για τους πυροσβεστήρες και τις πυράντοχες πόρτες.

Έχουμε:

1) Πυροσβεστήρας Ξηράς Σκόνης, που αποτρέπουν την εξάπλωση μικρής πυρκαγιάς με χημικό τρόπο. Χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά στην κατάσβεση πυρκαγιών κατηγορίας A (στέρεα υλικά), κατηγορίας B(υγρά καύσιμα) και κατηγορίας C (αέρια).

2) Πυροβεστήρας Wet Chemical (Λάδι Φωτιά) 
Το κατασβεστικό υλικό F-Class που περιέχουν, έχει την ιδιότητα να δημιουργεί ένα στρώμα πάνω καιόμενη επιφάνεια και να σβήνει την εστία εμποδίζοντας πιθανή αναζωπύρωσή της. Οι Πυροσβεστήρες Wet Chemical είναι ιδανικοί για πυρκαγιές σε χώρους όπως εστιατόρια, εγκαταστάσεις μαγειρείων, επαγγελματικές και οικιακές κουζίνες. Το  «μυστικό» της επιτυχίας τους έναντι σε φωτιές μαγειρικού ελαίου είναι  ότι πραγματοποιείται η σαπωνοποίηση του λαδιού  κατά την διάρκεια της κατάσβεσης  με αποτέλεσμα την ταχεία αποκοπή της καύσης .

3) Πυροσβεστήρας Αφρού Νερού.
Επειδή ο αφρός είναι καλός αγωγός ηλεκτρικού ρεύματος, η χρήση πυροσβεστήρων αφρού-νερού πρέπει να γίνεται σε μέρη όπου δεν υπάρχει  ηλεκτρικό ρεύμα σε κοντινή απόσταση από την εστία. Γι’ αυτό αποτελούν την ιδανική λύση σε μέρη όπου δεν υπάρχουν ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.Είναι κατάλληλοι για εστίες φωτιάς κατηγορίας A (στέρεα υλικά), κατηγορίας B(υγρά καύσιμα) χωρίς παρουσία  ηλεκτρικού ρεύματος.

4) Πυροσβεστήρας CO2. Οι πυροσβεστήρες Διοξειδίου του Άνθρακα είναι ιδανικοί για εστίες πυρκαγιάς σε ηλεκτρικές συσκευές, χώρους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, server rooms, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) δεν είναι καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος.
Επειδή το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) είναι αέριο, οι πυροσβεστήρες Διοξειδίου του Άνθρακα δεν είναι αποτελεσματικοί στην κατάσβεση πυρκαγιών σε εξωτερικούς χώρους.

Συμβουλευτείτε την Πυροσβεστική Υπηρεσία  ή κάποια εταιρεία που εμπορεύεται πυροσβεστικό εξοπλισμό για να μάθετε από κάποιον υπεύθυνο   ποιος τύπου πυροσβεστήρα ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου που θέλετε να προστατέψτε. Ανάλογα με την έκταση, την χρήση και το ιδιαίτερο περιβάλλον του χώρου σας, χρειάζεται κι η αντίστοιχη πυροπροστασία μ’ έναν καλό σχεδιασμό που θα σας προσδώσει την απαραίτητη ασφάλεια που χρειάζεστε. Μην παραλείψετε να ρωτήσετε την κάθε σας πιθανή απορία στον εκάστοτε  προμηθευτή ή τον πυροσβέστη γύρω από τους τρόπους χρήσης των πυροσβεστικών εξοπλισμών και φροντίστε να ενημερώσετε και τους γύρω σας.

Στο  https://www.pagomenos.gr/   (Fire Protection ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ) μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα πυροπροστασίας όπως πυροσβεστήρες, πυράντοχες πόρτες και πυροσβεστικές φωλιές. Αναζητήστε εκεί πυροσβεστήρες τιμές κι άλλα είδη ασφαλείας.

 

Σχόλια - Facebook Comments