....

ΒΑΡΙΑ «ΚΑΜΠΑΝΑ» ΓΙΑ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ 11ΧΡΟΝΗ

 

 

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 150.000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε χθες, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, ένας άνδρας ο οποίος κατηγορείτο για πορνογραφία ανηλίκων και απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκων κάτω των 15 ετών με σκοπό την διάταξη αδικημάτων σε σχέση με την γενετήσια αξιοπρέπεια μέσω διαδικτύου.

Ο άνδρας είχε συληφθεί πριν από ένα χρονο, στην Ηλεία, μετά από καταγγελία ανήλικης ότι την απειλούσε προκειμένου να ενδώσει και να του στείλει γυμνές φωτογραφίες.

Ο δράστης κρίθηκε επίσης ένοχος για το αδίκημα της απόπειρας προσέλκυσης ανηλίκων μέσω διαδικτύου με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων μέσω Η/Υ και καταδικάστηκε σε  ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

Το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας αλλά δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ μέσω facebook,  συνομιλούσε με ανήλικα κορίτσια, τα οποία έπειθε να του αποστέλλουν βίντεο και φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κινητό του τηλέφωνο είχαν βρεθεί 249 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος στο Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, και δεν καταλάβαινε τι έκανε.

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη του λέγοντας πως «προέκυψε αβίαστα από φωτογραφίες και από συνομιλίες πως υπήρξαν ασελγείς προτάσεις». Εστίασε, μάλιστα, στο γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανιζόταν ως ανήλικος, ενώ σε άλλες είχε προφίλ με γυναικεία ονόματα! Επίσης, στο γεγονός ότι τρεις φορές, όπως είπε, ο κατηγορούμενος είχε παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα φτιάχνοντας προφίλ της ανήλικης με φωτογραφίες της με εσώρουχα.

Μάλιστα, ανέφερε πως «η βλάβη είναι ανεπανόρθωτη για ένα παιδί ηλικίας 10 ή 11 ετών»

Το Δικαστήριο, τέλος, αποφάσισε την απέλασή του από την χώρα μετά την έκτιση της ποινής του καθώς ήταν παράνομη η διαμονή του και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για τα επόμενα 10 έτη.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments