....

ΒΑΥΑΡΙΑ: ΈΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΜΕ NOVAVAX

Η έναρξη αναμενόταν με ανυπομονησία από πολλούς: μια πρώτη παράδοση 225.000 δόσεων του εμβολίου της Novavax βρίσκεται στο στάδιο της εκκίνησης.

Αρχικά, το εμβόλιο θα διανεμηθεί σε κέντρα εμβολιασμού. Είναι διαθέσιμο στη Γερμανία από σήμερα Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, αλλά αρχικά μόνο για ορισμένες ομάδες ατόμων.

Οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου από τον κατασκευαστή της Novavax έφτασαν στο Quakenbrück της Κάτω Σαξονίας την περασμένη Πέμπτη. Αυτό φέρνει πιο κοντά την εθνική έναρξη των εμβολιασμών με το πρωτεϊνικό εμβόλιο.

Από την Παρασκευή, το εμβόλιο παραδόθηκε σταδιακά στα ομόσπονδα κρατίδια. Η πρώτη παράδοση περιλαμβάνει 1,4 εκατομμύρια δόσεις.

Προτεραιότητα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας

Προτεραιότητα πρόκειται να δοθεί στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που θα λάβουν το εμβόλιο της Novavax από τα μέσα αυτής της εβδομάδας. Αυτοί μπορούν άμεσα να κλείσουν ραντεβού με το τοπικό τους κέντρο εμβολιασμού, δήλωσε ο πολιτικός του CSU την περασμένη Παρασκευή στο Μόναχο.

Υπάρχουν ελπίδες ότι το εμβόλιο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική λύση για ορισμένους που δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν με τα προηγούμενα εμβόλια mRNA της Biontech και της Moderna.

Το εμβόλιο της Novavax βασίζεται σε μια πιο κλασική μέθοδο. Ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να κλείσει κανείς καλώντας τον εθνικό τηλεφωνικό αριθμό 116 117.

Εμβόλιο για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί

Σε ένα δεύτερο βήμα, το εμβόλιο θα διατεθεί σε όλους όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν. Μέχρι τότε, βέβαια, τα δοκιμασμένα εμβόλια θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες.

“Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο δυνατό μας όπλο στον αγώνα κατά του ιού. Όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, μπορούν και πρέπει να το κάνουν τώρα. Είτε στα κέντρα εμβολιασμού, είτε στον οικογενειακό γιατρό, είτε στο φαρμακείο: οι προσφορές είναι διαθέσιμες παντού.

Ο εμβολιασμός προστατεύει από σοβαρές ασθένειες. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία και προστατέψτε τον εαυτό σας και τους άλλους”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek.

Προγραμματίζονται περαιτέρω παραδόσεις εμβολίων

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, η Γερμανία θα λάβει συνολικά περίπου τέσσερα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Novavax κατά το πρώτο τρίμηνο. Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν έως και 30 εκατομμύρια δόσεις.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments