....

ΒΑΖΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΕΣΥ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ 2 ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΛΑΪΚΟ, ΑΤΤΙΚΟΝ

«Δώρο»... ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές για να κρύψουν τα ράντζα αντί αναβάθμισης της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση του ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών, όπως αποκάλυψε, ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη που έδωσε στο ethnos.gr, ανακοίνωσε ότι συνάπτει συμφωνία με δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ώστε να συνεργασθούν με τρία κεντρικά Νοσοκομεία της Αττικής το Γ. Γεννηματάς, το Λαϊκό και το Αττικόν τα οποία λόγω μεγάλης κίνησης ασθενών βάζουν ράντζα ειδικά μετά από κάθε εφημερία.

Οι δύο ιδιωτικές κλινικές, όπως εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης, θα δεσμεύσουν συνολικά 60 κρεβάτια ώστε έπειτα από κάθε εφημερία στο ΕΣΥ να υποδέχονται ασθενείς από τα τρία δημόσια νοσοκομεία που θα έχουν ράντζα. Μάλιστα, η διακομιδή των ασθενών στις ιδιωτικές κλινικές θα γίνονται αμέσως μετά το τέλος της εφημερίας.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, οι ιδιωτικές κλινικές θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ με βάση τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback και rebate) και οι ασθενείς θα νοσηλεύονται δωρεάν.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμα ότι η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για μεταφορά ασθενών αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα εξαιτίας του κύματος των ιώσεων και της γρίπης που αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Πηγή: avgi.gr

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments