....

ΒΙΝΙΤΣΑ: ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ

O δράστης αφού  έριξε στο πάτωμα τον Σταυρό και κάποιες εικόνες στη συνέχεια μαχαίρωσε τον ιερέα

Ένα αιματηρό επεισόδιο συνέβη τη Δευτέρα όταν άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε κληρικό της Ιεράς Μητρόπολης Βίνιτσας  στη δυτικό-κεντρική Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο δράστης μπήκε στον Ιερό Ναό και έριξε στο πάτωμα τον Σταυρό και κάποιες εικόνες, προκαλώντας φθορές.

Ο προϊστάμενος του Ναού Πρωθιερέας ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο ναό μόλις άκουσε τον θόρυβο κατευθύνθηκε προς τον άγνωστο άνδρα για να του κάνει συστάσεις.

Σύμφωνα με το romfea.gr, ο δράστης ο οποίος άκουγε τον ιερέα χωρίς να απαντά, ξαφνικά μαχαίρωσε τον ιερέα στον λαιμό.

Η Αστυνομία έφτασε στον τόπο του συμβάντος, αλλά ο δράστης της επίθεσης αρνήθηκε να υπακούσει, οπότε οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον πυροβολήσουν στο πόδι προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική σε ένα από τα νοσοκομεία της Βίνιτσα.

Η Ιερά Μητρόπολη Βίνιτσας σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό τονίζει πως: «ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσει η έρευνα, για άλλη μια φορά ζητάμε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν να υποδαυλίζουν το θρησκευτικό μίσος στην Ουκρανία!».

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments