....

ΒΙΝΤΕΟ: ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ

 

Ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώου φέρνει στην δημοσιότητα το reportazdromou.gr. Συγκεκριμένα το απόγευμα της 4ης Μαΐου σε πάρκινγκ γνωστού σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Περαίας, ένας άνδρας παρέσυρε με το όχημά του και τραυμάτισε σοβαρά ένα σκυλάκι που εκείνη την ώρα ήταν ξαπλωμένο και κοιμόταν στο σημείο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, ο σκύλος βρισκόταν ξαπλωμένος κάτω από ένα σκίαστρο στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ. Ο οδηγός, χωρίς να έχουν ξεκαθαριστεί οι λόγοι, φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση που βρίσκεται ο σκύλος και να περνάει πάνω του, παρασέρνοντάς το κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του.

 

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο ίδιος φώναξε τον οδηγό να σταματήσει. Μάλιστα στη συνέχεια οι δυο τους σήκωσαν το μπροστινό μέρος του οχήματος και ο φερόμενος δράστης έσυρε το τραυματισμένο ζώο στην άκρη. Έπειτα, μπήκε ατάραχος στο όχημά του και έφυγε από το σημείο, εγκαταλείποντας τον σκύλο. Την ίδια στιγμή ο αυτόπτης μάρτυρας παρέμεινε στο σημείο και με το αυτοκίνητό του μετέφερε τον σκύλο σε συμβεβλημένη κτηνιατρική κλινική του δήμου Θερμαϊκού.

 

Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην αστυνομία, καθώς ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.), Αντώνης Ζαβέρκος. κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη μήνυση για το συμβάν. Να τονιστεί πως την αρχική καταγγελία έκανε μία εθελόντρια που τάιζε και φρόντιζε τον σκύλο, καθώς και άλλα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στην περιοχή. Ο ίδιος ανέφερε στο reportazdromou.gr, πως “υπήρχε δόλος στην πράξη αυτή”. “Για αυτό το λόγο και πρέπει τέτοια περιστατικά να τιμωρούνται αυστηρά”, πρόσθεσε ο κ. Ζαβέρκος.Ρεπορτάζ – Βασίλης Παναγιωτίδης

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments