....

ΒΙΝΤΕΟ: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ XΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

 

Για 500.000 συμμετέχοντες έκαναν λόγο οι διοργανωτές - Παρόντες όλοι οι βουλευτές Βορείου Ελλάδος της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας και η ευρωβουλευτής Καϊλή - Πούλμαν εγκλωβίστηκαν στα Μάλγαρα

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων. Περίπου στις 13:30 το μεσημέρι, οι διοργανωτές της εκδήλωσης έλεγαν στο protothema ότι περίπου 100.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, λαμβάνοντας μέρος στο συλλαλητήριο. 


Περίπου στις 15:30, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 500.000! Πολλά πούλμαν με πολίτες που ήθελαν να φτάσουν στην συγκέντρωση, «κόλλησαν» στα διόδια των Μαλγάρων. Πηγές των διοργανωτών ανέφεραν ότι στη Θεσσαλονίκη είχαν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα. «Να ανοίξουν τα Μάλγαρα, να διευκολύνουν τον κόσμο να έρθει εδώ» ήταν η έκκληση που απηύθυνε στην Ελληνική Αστυνομία ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.Βίντεο: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Πλημμύρισε η παραλία κόσμο, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έντονη η παρουσία της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος. Στην εξέδρα ανέβηκαν να μιλήσουν ο μητροπολίτης Άνθιμος και ο απόστρατος αξιωματικός του στρατού Φραγκούλης Φράγκος. Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του συλλαλητηρίου
 

Ρεπορτάζ Λευτέρη Αρβανίτη

Μαζικό αποδείχτηκε το Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες κόσμου να δίνουν ραντεβού μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μέχρι τις δύο το μεσημέρι, ώρα έναρξης του συλλαλητηρίου, στην Θεσσαλονίκη από τα διόδια είχαν περάσει συνολικά 250 λεωφορεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας για το συλλαλητήριο στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν περίπου 90.000 πολίτες.

 
 

 

Πανοραμική εικόνα από την παραλία Θεσσαλονίκης, με το συγκεντρωμένο πλήθος.

 

 

Στην εξέδρα που έχει στηθεί στην παραλία, έχουν ανέβει μια σειρά προσκεκλημένων που θα απευθυνθούν στο συγκεντρωμένο πλήθος. Ανάμεσά τους λίγο πριν τις 14.00 και ο μητροπολίτης Άνθιμος, που είχε προαναγγείλει την παρουσία του, παρά τις αντιρρήσεις της επίσημης ελληνικής Εκκλησίας.

 

 

Το συγκεντρωμένο πλήθος κατέβηκε στην συγκέντρωση με διαφορετικό τρόπο, άλλοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και άλλοι, με στρατιωτικές στολές, βαμμένοι στα χρώματα της ελληνικής σημαίας κοκ.

 

 

 

 

 

Ανάμεσα στου ομιλητές και ο απόστρατος αξιωματικός και πρώην υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμένου, Φραγκούλης Φράγκος.

 

 

Δείτε εικόνα ζωντανά:

 

Εντάσεις με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Περίπου στις δύο το μεσημέρι της Κυριακή και ενώ το συλλαλητήριο για την Μακεδονία βρίσκεται σε εξέλιξη, ομάδα διαδηλωτών που κρατούσε σημαίες στα χέρια και κατευθυνόταν προς το συλλαλητήριο επιτέθηκε στο κτίριο του πρώην 12 Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, επί της Βασιλέως Γεωργίου, που τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές και σημειώθηκε αντιπαράθεση και επεισόδιο μεταξύ τους.

 

Άτομα μέσα από την κατάληψη πέταξαν κεραμίδια, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των διαδηλωτών, δίχως να σημειωθεί τυχόν τραυματισμός. Μόλις έφτασε η Αστυνομία στο σημείο, το επεισόδιο έληξε και οι διαδηλωτές συνέχισαν τον δρόμο τους για το συλλαλητήριο.

 

 

Την ίδια ώρα, η παρουσία ανθρώπων της Χρυσής Αυγής είναι εμφανής σε πολλές γωνιές της πόλης και εντός του συγκεντρωμένου πλήθους.

 

 

Το "παρών" επωνύμων και πολιτικών προσώπων

Εκτός όμως από τους ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους ξεχώρισε ο μητροπολίτης Άνθιμος και ο κ. Φράγκος, το παρών έδωσαν και αρκετοί πολιτικοί και αναγνωρίσιμοι πολίτες.

 

Ανάμεσά τους, το πρώην στέλεχος της ΝΔ και επικεφαλής του κόμματος Νέα Δεξιά, Φαήλος Κρανιδιώτης. Στο πλήθος εντοπίσαμε επίσης και τον Ανδρέα Παπαμιμίκος.

 

Παρών στο συλλαλητήριο, όπως το είχε άλλωστε προαναγγείλει και ο Βασίλης Λεβέντης, που βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος συνοδευόμενος από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων και γιο του Μάριο Γεωργιάδη. "Είναι μεγάλο λάθος το όνομα "Μακεδονία", θα πρέπει να δώσουμε άλλα ανταλλάγματα οικονομικά γιατί μετά θα προσβλέπουν και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στην ίδια τη Θεσσαλονίκη" δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝ. ΚΕΝ.

 

Επιπλέον, η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου βρέθηκε ανάμεσα στους συγκεντρωμένους.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments