....

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η ΕΕΚΕ οκτώ (8) διήμερα βιωματικά εργαστήρια με θέμα τις Ψηφιακές Συναλλαγές στην Τρίτη Ηλικία με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στις πόλεις: Βέροια, Κατερίνη, Αθήνα, Ναύπακτο, Λάρισα και Λαμία και συνολικά καταρτίστηκαν 160 άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι εκπαιδευόμενοι ήλθαν σε επαφή με μαθησιακά αντικείμενα που σχετίζονται με τη χρήση ψηφιακών πλατφορμών ηλεκτρονικών συναλλαγών και απέκτησαν δεξιότητες χρήσης της τεχνολογίας της πληροφορίας και των επικοινωνιών, βελτιώνοντας έτσι άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και προστατεύοντας το εισόδημα και την περιουσία τους.

Η χρήση εκπαιδευτικής πλατφόρμας, από τους ίδιους τους επωφελούμενους, τους έδωσε τη δυνατότητα μέσα από ασκήσεις προσομοίωσης να εξοικειωθούν πλήρως με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς αυτές διενεργούνται σε ένα εικονικό, ωστόσο, παρόμοιο περιβάλλον με αυτό των πιστωτικών ιδρυμάτων και των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Η ΕΕΚΕ, στηρίζει την Τρίτη Ηλικία στην ομαλή μετάβασή της στον ψηφιακό κόσμο στοχεύοντας στην κοινωνική ένταξη και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Οφείλουμε όλοι μας να κλείσουμε την ψαλίδα του χάσματος που χωρίζει πολίτες ψηφιακά εγγραμματισμένους και αναλφάβητους. Οφείλουμε να τους χαρίσουμε μία ζωή ενεργητική και ανεξάρτητη.

Η ψηφιακή ένταξη αποτελεί στόχο όλων και για όλους!

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο, την πρόοδο και τα αποτελέσματα του μπορείτε να δείτε εδώ: https://eeke.gr/publication/triti-ilikia-kai-psifiakes-synallages/

Σχόλια - Facebook Comments