....

«ΒΌΜΒΑ»: ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΌΣ ΓΙΑ ΟΦΗ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΙΑΚΌ! - VIDEO

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό του ΟΦΗ και του Αιγινιακού μετά από την έρευνα για το μεταξύ τους παιχνίδι το 2017-2018, που είχε λήξει με 6-0 υπέρ της ομάδας του Ηρακλείου.

Η Επιτροπή έκρινε ένοχη την ομάδα του Ηρακλείου για χειραγώγηση του αγώνα με τον Αιγινιακό, στις 12 Νοεμβρίου του 2017.

Με βάση την σχετική απόφαση η ομάδα του Ηρακλείου υποβιβάζεται στη Football League και ο Αιγινιακός στην Γ' Εθνική, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν και με αφαίρεση 6 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα.

Στην κάθε ομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ ενώ στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο, και του Αιγινιακού, Γιάννη Νιώπα, επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ (στον καθένα), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στους πρώην ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου, όπως και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 χρόνια.

Στον πρώην παράγοντα του Αιγινιακού Αλέξανδρο Μαχαιρίδη επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής. Ο πρώην παράγοντας του ΟΦΗ Γιάννης Πηρουνάκης απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία.

Η ποινή είναι εφέσιμη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εντός 5 ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments