....

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΝΕΑ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Η ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ -ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΟΒΑΤΣΕΦΣΚΙ

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, συναντήθηκε σήμερα με τη νέα πρέσβειρα της Ελλάδας στα Σκόπια, Σοφία Φιλιππίδου.

Ο κ. Κοβάτσεφσκι καλωσόρισε θερμά την κ. Φιλιππίδου και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά της, προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας και της ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός της χώρας και η πρέσβειρα της Ελλάδας τόνισαν στη συνάντηση τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία άνοιξε μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και το ενδιαφέρον και τη δέσμευση των δύο πλευρών για την πλήρη εφαρμογή της - κάτι το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω τις φιλικές και εταιρικές σχέσεις μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Οι κ.κ. Κοβάτσεφσκι και Φιλιππίδου συμφώνησαν ότι σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης οι δύο πλευρές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για στρατηγικές επενδύσεις στην ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της πράσινης ενέργειας. Επιπλέον, τονίστηκε η επένδυση στις οδικές υποδομές, ιδίως στον Διάδρομο 10, ως ιδιαίτερης σημασίας στην καλλιέργεια επιτυχημένων οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κοβάτσεφσκι εξέφρασε στην κ. Φιλιππίδου την ευγνωμοσύνη του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη μεγάλη υποστήριξη που παρέχει συνεχώς η Ελλάδα στη Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσής της.

Τέλος, οι κ.κ. Κοβάτσεφσκι και Φιλιππίδου συμφώνησαν ότι υφίστανται ευνοϊκές συνθήκες για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόσο στον τομέα της ενέργειας και της οικονομίας όσο και σε πολλούς άλλους σημαντικούς για τους πολίτες τομείς.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/kosmos/boreia-makedonia-nea-presbis-tis-ellada...">Βόρεια Μακεδονία: Νέα πρέσβειρα της Ελλάδας στη χώρα η Σοφία Φιλιππίδου -Συναντήθηκε με Κοβάτσεφσκι - iefimerida.gr</a></p>

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments