....

ΒΟΣΚΟΣ ΕΤΩΝ… 13 ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο 13χρονος Βασίλης είναι αριστούχος μαθητής, αλλά και βοσκός, καθώς βοηθάει την οικογένεια του με το κοπάδι τους.

 

Ειδικότερα, ο μαθητής από τη Νάξο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αφού όχι μόνο είναι βοηθός στη δουλειά της οικογένειας, αλλά είναι και άριστος μαθητής.

Δύσκολη η καθημερινότητα του 13χρονου Βασίλη

Ο Βασίλης Γιακουμής σηκώνεται κάθε πρωί από τις 5:00 και βοηθά με το κοπάδι της οικογένειάς του, κάνοντας όλες τις δουλειές στο μαντρί, ακόμα και το άρμεγμα.

Ο έφηβος είναι αριστούχος στο Γυμνάσιο, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα το επάγγελμα που θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα», υπογράμμισε ότι «καμία δουλειά» δεν το δυσκολεύει.

Ο 13χρονος Βασίλης είναι αριστούχος μαθητής

Μαθητής και βοσκός ο 13χρονος Βασίλης

 

Έγινε το θαύμα για τον 13χρονο Βασίλη: Επέστρεψε στο σχολείο 3 μήνες μετά το ατύχημα που σόκαρε το πανελλήνιο

Στο σχολείο επέστρεψε αυτή την εβδομάδα, ο 13χρονος Βασίλης, που είχε τραυματιστεί στις 25 Σεπτεμβρίου, πέφτοντας από μεγάλο ύψος μέσα στο σχολείο του, το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας.

 
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες ο μικρός Βασίλης είναι και πάλι με τους συμμαθητές και τους καθηγητές του, έχοντας καταφέρει μετά από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις να σταθεί στα πόδια του και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

«Να μην ξανασυμβεί ποτέ και σε κανέναν…»

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα κάγκελα, μαζί με αυτό που υποχώρησε με συνέπεια να βρεθεί στο κενό ο 12χρονος, έχει διαταχθεί ΕΔΕ και επιπλέον θα διερευνηθεί και δικαστικά από τη νομική εκπρόσωπο της οικογένειας.

 
 
«Αυτό που ζητάμε είναι να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο σε κανένα παιδί», λέει στο LamiaReport η κα Άννα, μητέρα του μικρού Βασίλη. «Αυτό που συνέβη στο δικό μας παιδί, θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλα παιδιά. Ο Βασίλης ήταν μαζί με δύο συμμαθητές του. Αυτός ακούμπησε στο κάγκελο που έπεσε και τα άλλα δύο παιδιά στα διπλανά. Έτυχε στο παιδί μου. Για αυτό επιμένουμε ότι προέχει ο έλεγχος και η συντήρηση των σχολικών κτιρίων».

Όπως περιγράφει η κα Άννα, «ο Βασίλης είναι ένα ήσυχο παιδί. Στο συγκεκριμένο σχολείο, ήταν πρωτάκι. Δεν γνώριζε ότι υπήρχε κίνδυνος στα κάγκελα, αλλά δεν έκανε και κάτι απλά ακούμπησε και βρέθηκε στο κενό, όπως επιβεβαιώνουν τα παιδιά που ήταν δίπλα του».

Μέσα στην κακή του τύχη ο μικρός, κατόρθωσε να πέσει με τα πόδια. Θα μπορούσε όλα να ήταν πολύ χειρότερα σε διαφορετική περίπτωση. Ακόμη και έτσι όμως από τόσο μεγάλο ύψος, χρειάστηκαν δύο επεμβάσεις στα πόδια του και ένα χειρουργείο στη μέση.

Σχόλια - Facebook Comments