..

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Η καθιέρωση φίλτρων στις καπνοδόχους των οικιών και προτροπή προς τα νοικοκυριά να χρησιμοποιούν οικολογικά υλικά για τη θέρμανσή τους, είναι ένα μέτρο που προετοιμάζεται από το βουλγαρικό υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη μείωση των εκπομπών βλαβερών ουσιών και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, όπως δήλωσε η υπουργός Ιβελίνα Βασίλεβα στην εθνική βουλγαρική τηλεόραση.
 
Η υπουργός τόνισε ότι θα γίνουν νομοθετικές αλλαγές, οι οποίες θα τεθούν για διαβούλευση στο Κοινοβούλιο. Αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.href="http://tinypic.com?ref=51ehhk" target="_blank">Image and video hosting by TinyPic
 
Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα ‘Δράση για καθαρό αέρα’ υπεύθυνοι θα είναι οι δήμαρχοι και σε περιπτώσεις που δεν πληρούνται τα κριτήρια θα επιβάλλουν πρόστιμο μέχρι και 5.000 λέβα.
 
Επιπλέον οι δήμαρχοι θα έχουν  τη δυνατότητα να κλείσουν δρόμους για την κίνηση των αυτοκινήτων με γνώμονα την καθαρότητα στην ατμόσφαιρα στις πόλεις.
 
Σε 29 βουλγαρικούς δήμους η ρύπανση με αιωρούμενα σωματίδια είναι πάνω από το φυσιολογικό και κύριες πηγές ρύπανσης είναι η καύση ξύλων για θέρμανση καθώς και οι κινήσεις των οχημάτων στις πόλεις.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments