....

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΧΑΡΑΚΩΣΕ ΜΕ 400 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΤΟΥ, ΞΥΡΙΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Οργή έχει προκαλέσει στη Βουλγαρία η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ένας 26χρονος που χαράκωσε με 400 μαχαιριές τη 18χρονη πρώην σύντροφό του. Πριν από έναν μήνα, η 18χρονη δέχθηκε άγρια επίθεση, καθώς εκτός από τις δεκάδες μαχαιριές, ο πρώην σύντροφός της, της έσπασε τη μύτη και της ξύρισε το κεφάλι.

Δικαστήριο της πόλης Στάρα Ζαγόρα, που επιλήφθηκε της υπόθεσης, χαρακτήρισε «ελαφρά» τα τραύματα και δεν διέταξε τη σύλληψη του δράστη. Ύστερα από κύμα λαϊκής κατακραυγής, ο 26χρονος συνελήφθη. Αρνήθηκε πως διέπραξε την επίθεση και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από κράτηση 72 ωρών.

Χιλιάδες Βούλγαροι διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις της χώρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στον απόηχο της συγκεκριμένης επίθεσης που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Σόφια, ζητώντας μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και ιδίως μεγαλύτερη προστασία των γυναικών, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Ούτε μια γυναίκα παραπάνω».https://www.tastv.gr/sites/default/files/images/2023-08-01_190356.jpg

 

«Πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος σαδισμός να χαρακτηρίζεται απλή σωματική βλάβη; Η αντίδραση του δικαστηρίου είναι σοκαριστική», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 39χρονη Εμιλία Στογιάνοβα. «Η παραδοσιακή ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία και η δυσλειτουργία των θεσμών πρέπει να αλλάξουν», είπε ο Ιβάν, ο οποίος δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το επώνυμό του.

Δεκαοκτώ γυναικοκτονίες καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους στη Βουλγαρία, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας. Ωστόσο, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούν υποτιμημένο αυτόν τον απολογισμό.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments