....

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο «ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ»

Εμπνευστής της ενοποίησης,  όλων των αριστερών δυνάμεων που διαδηλώνουν, σε  ένα κόμμα,

ακολουθώντας τον τύπο του ελληνικού  κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, του βουλγαρικού Κοινοβουλίου, Βελιζάρ Εντσέφ.

Όπως δήλωσε ο Εντσέφ, το κόμμα του θα αποτελείται από τους καλύτερους εκπροσώπους της καλλιτεχνικής και της πνευματικής ελίτ της Βουλγαρίας.
Ο Βελιζάρ Εντσέφ που παλαιότερα ήταν τηλεοπτικός παρουσιαστής ανακοίνωσε ότι το νέο πολιτικό κόμμα θα ακολουθήσει τον τύπο του ελληνικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Εντσέφ είπε ότι ο στόχος του νέου κοινωνικο-πολιτικού κινήματος είναι «να διεξάγει κοινωνικές σημαντικές αλλαγές στη Βουλγαρία, στον εξανθρωπισμό της πολιτικής και της οικονομίας στη χώρα».
«Δεν είμαστε αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα αντιγράψουμε όλες τις καλές ιδέες», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Το νέο βουλγαρικό κόμμα θα «βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το ευρωπαϊκό ώστε να υποστηριχθεί και να αναζωογονηθεί η οικονομία και η βελτίωση των πολιτών της χώρας».
Σύμφωνα με τον Εντσέφ, το νέο κόμμα θα είναι υποστηρικτής της αριστεράς, επειδή «το νεοφιλελεύθερο μοντέλο απέτυχε παταγωδώς και αυτό δεν αποτελεί, πια, κοινό μυστικό».
Ήδη, το νέο βουλγαρικό κόμμα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δημοσιογράφων, διανοουμένων και εμπειρογνωμόνων, γράφει το δημοσίευμα.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments