....

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: «Ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Σόφια.
 
Ο εξαφανισμένος εδώ και εννέα ημέρες, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας,

Πέτκο Σέρτοφ, εγκατέλειψε τη χώρα προς την κατεύθυνση της Ελλάδας, ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών Βέσελιν Βούτσκοφ.

 


«Από τα στοιχεία τα οποία συνοψίσαμε χθες βράδυ, με μια ειδική ομάδα, με υψηλό βαθμό βεβαιότητας, μπορώ να πω ότι το αυτοκίνητο, με το οποίο κινείται ο κ. Σέρτοφ έχει εγκαταλείψει το έδαφος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Βούτσκοφ στην βουλγαρική τηλεόραση.
 
Εξήγησε ότι η πληροφορία, αυτή επιβεβαιώθηκε από τουλάχιστον τρεις συσκευές καταγραφής και επαληθεύτηκε από τις ανακριτικές αρχές.
 
Ένα πρόσθετο στοιχείο, είναι ότι ο πρώην αρχηγός των ДАНС, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, διατηρούν σχέσεις με την Ελλάδα και όπως σημειώνεται το αυτοκίνητό του, είχε εντοπισθεί την ημέρα της εξαφάνισής του στην περιοχή του Πέτριτς (στα σύνορα για Ελλάδα), σημειώνει το βουλγαρικό «μέντιαπουλ».
 
Ο Σέρτοφ είχε εξαφανισθεί από το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητό του, ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλγαρίας. 
 
Αναζητήθηκε το αυτοκίνητο τύπου Opel Astra με αριθμό СА2987РМ. Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, οι υπηρεσίες εκείνο το βράδυ είδαν το αυτοκίνητο να διασχίζει τα σύνορα με την Ελλάδα. Στη συνέχεια η παρακολούθηση του Σέρτοφ σταμάτησε.
 
Είχε αναφερθεί η εξαφάνισή του στην Ιντερπόλ στις 9 Δεκεμβρίου, αυξάνοντας τις εικασίες ότι έφυγε από τη χώρα.
 
«Βασιζόμαστε στη βοήθεια της συζύγου του, Αιμιλίας Σέρτοβα και τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Βέσελιν Βούτσκοφ. 
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Σέρτοφ,  εκτός του ότι έχει πολλές γνώσεις στα εθνικά θέματα, έχει και μια μυστηριώδη ικανότητα στην ανάλυση και θεωρείται ως ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στις ειδικές υπηρεσίες. 
 
Ο Βούτσκοφ, ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες ότι θα μπορούσε να απειλήσει την εθνική ασφάλεια της Βουλγαρίας.
 
Στη συνοριακή αστυνομία, δεν έχουν αρκετά στοιχεία για τους επιτρέψουν να επιβεβαιώσουν ότι ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Dans, Πέτκο Σέρτοφ, πέρασε τα βουλγαρικά σύνορα μετά τις 5 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο  διευθυντής της Συνοριακής Αστυνομίας, Ζαχαρίας Πενόφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό «Φόκους».
 
Οι καταγραφές από τις κάμερες της Αστυνομίας των Συνόρων παραδόθηκαν σε μια ομάδα της διεύθυνσης Εσωτερικών της Σόφιας, η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχό τους. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο συνοριακός σταθμός Κούλατα- Προμαχώνας, είναι ελληνικό έδαφος και δεν έχει κατασκευασθεί σύστημα καμερών καταγραφής.
 
Η εξαφάνιση του Σέρτοφ, έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό γύρω από το άτομό του, στο οποίο καθημερινά, σχεδόν, αναφέρεται στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ως «πόλεμος κατασκοπείας και αντικατασκοπίας» με θανάτους, ίντριγκες, συμφέροντα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments