....

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Τη λειτουργία των ελληνικών ναών στα νότια παράλια της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να ζητήσει ο Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄, κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία,  στις 8 με 10 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
 

 

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες  θα ζητήσει την απομάκρυνση του μνημείου του Άνθιμου του Α΄ από τη Βουλγαρική εκκλησία του «Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης» στην Αδριανούπολη και η βουλγαρική εκκλησία να αποκηρύξει τη χρήση ορισμένων τίτλων.

 

 
 
Ο λόγος του αιτήματος για το μνημείο του Άνθιμου του Α΄,  είναι ότι το 1868 διαχώρισε τη θέση του από το ελληνικό Πατριαρχείο που οδήγησε σε σχίσμα  και σε μια ανεξάρτητη βουλγαρική εκκλησία.
 
 
Πέρα από αυτά τα αιτήματα, η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη αποτελεί μια συνήθης επίσκεψη μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Βούλγαρο πατριάρχη πριν από δύο χρόνια.Image and video hosting by TinyPic
 
 
Στον Βαρθολομαίο θα απονεμηθεί ο τιμητικός ακαδημαϊκός τίτλος του «επίσημου διδάκτορα» στη Μεγάλη Αίθουσα της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.
 
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα τελεσθεί λειτουργία στον μνημειώδες ναό του «Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι» με τον Βούλγαρο πατριάρχη Νεόφυτο και θα επισκεφθεί στη συνέχεια  μοναστήρι της περιοχής.
 
 
Θα έχει επίσης συνάντηση με τα παιδιά των αστυνομικών που σκοτώθηκαν στο καθήκον και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments