....

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ 200.000 ΜΕΛΗ

Η  ηλεκτρονική  παλτφόρμα «Πολιτική Αλλαγή Τώρα» [ ή Политическа Промяна Сега] που παρουσίασε πρόσφατα τη μελέτη: «Ο χάρτης Διαφθοράς στη Βουλγαρία», θα θέσει τα θεμέλια του πολιτικού κόμματος «Νέα Βουλγαρία»-

Νόβα Μπαλγκάρια, στις 8 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το κέντρο Τύπου  της πλατφόρμας «Πολιτική Αλλαγή Τώρα».

 

Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα έλαβε την υποστήριξη 200 χιλιάδων Βουλγάρων στο διαδίκτυο.

 

Μόνο μέσα σε ένα εξάμηνο κέρδισε οπαδούς από όλη τη χώρα, ενώ συμμετέχουν σε αυτήν χιλιάδες Βούλγαροι από το εξωτερικό, οι οποίοι δημιούργησαν τις πρώτες ομάδες στην αλλοδαπή.

 

Η πλατφόρμα επικεντρώνεται στη διαφάνεια, όσον αφορά τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του Διαδικτύου και έχει υλοποιήσει αρκετά διαδραστικά μέτρα, τελευταίο από αυτά είναι «ο χάρτης διαφθοράς στη Βουλγαρία».

 

Σκοπός και στόχος του κινήματος είναι να καταγράφει  το κάθε θύμα ή μάρτυρας  τη περίπτωση διαφθοράς  που αντιμετωπίζει, επωνύμως, και τις τακτικές που ακολουθούνται.

 

Οι χρήστες μοιράζονται τις εμπειρίες τους με αποδειχτικά στοιχεία (φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα) και οι διαχειριστές του ιστολογίου παραδίδουν τις καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και προβαίνουν σε κοινοποίηση προς το λαό,  ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη της κάθε υπόθεσης.

 

Το έργο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη Βουλγαρία, τόσο στα μέσα ενημέρωσης όσο και στο Διαδίκτυο.

 

Σύντομα θα γίνει προσβάσιμη και μια κινητή εφαρμογή, που θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν «κάρτα διαφθοράς» σε πραγματικό χρόνο και να μοιράζονται τις ιστορίες τους, όπου και αν βρίσκονται.

 

Οι δημιουργοί της πλατφόρμας, ενημέρωναν  τους οπαδούς τους στο Διαδίκτυο ότι σχεδίαζαν να ξεκινήσουν ένα κόμμα  που δεν έχει τίποτε να κάνει με τα μέχρι σήμερα πολιτικά κόμματα.

 

Η ιδέα της ίδρυσης του νέου πολιτικού σχηματισμού έγινε μετά από μια έρευνα των χρηστών της σελίδας του Facebook, που πιστεύουν θερμά,  ότι το επόμενο βήμα της «πολιτικής αλλαγής τώρα»,  είναι αυτό.

 

Πιστεύουν ότι είναι ο μόνος τρόπος που οι ιδέες των τίμιων πολιτών και των νέων της Βουλγαρίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

 

Η ηγεσία του κόμματος θα εκλεγεί στην ιδρυτική συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2014, σύμφωνα με το "Фокус".

 

The Hellenic Information Team

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments