....

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ (VIDEO PHOTOS)

Για 3η συνεχόμενη χρονιά Βουλγαρική Αντιπροσωπεία με Στρατιωτικούς Βουλευτές και συγγενείς (περισσότερα από 50 άτομα)  παρευρέθηκαν στην κορυφή του Καιμακτσαλάν στα 2.500 μ, για να τιμήσουν τους νεκρούς τους  όπου το 1916 (12-30 Σεπτεμβρίου) διαδραματίσθηκε μια μεγάλη μάχη μεταξύ των Σέρβων και των Βουλγάρων στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη γνωστή αυτή μάχη του Καϊμακτσαλάν  σκοτώθηκαν 3.200 Βούλγαροι και 5.000 Σέρβοι στρατιώτες.

Έτσι και φέτος την Παρασκευη 20 Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην ανατολική πλευρά στα 500 μ. όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφ. Ηλία, από τον Αρχιμανδρίτη Atanas Dimov Sultanov και αποδόθηκαν τιμές στην μνήμη των πεσόντων,έγινε κατάθεση στεφανιών λουλουδιών  με σιγή ενός λεπτού γονατίζοντας όλοι τιμώντας έτσι την μνήμη τους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Κρατσιμίρ Ουζούνοφ πρώην στρατιωτικός και δημοσιογράφος ο οποίος έφυγε από την ζωή το 2018 έγραψε σχετικό βιβλίο για την μάχη του Καϊμακτσαλάν και ήταν το έναυσμα να υπάρξει αυτή η πρωτοβουλία από την Βουλγάρικη Κυβέρνηση να τιμούν κάθε χρόνο του πεσόντες.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και τιμήθηκε η κα. Τατιάνα Ουζούνφ σύζυγος του εκλιπόντος συγγραφέα.

Στην τελετή συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, Γεν. Κ. Konstantin Popov και μέλη της επιτροπής, μεταξύ των οποίων ο αντιναύαρχος Plamen Manushev, ο ταξίαρχος Yavor Mateev και ο Στάνιμιρ Χρίστοφ, διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής στο Υπουργείο Άμυνας Ίβο Αντόνοφ, ο Βούλγαρος Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Βλαντιμίρ Πισαντσέφ, ο ιστορικός Plamen Pavlov και άλλοι.

Να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται αύξηση επισκέψεων από την Γερμανία Σερβία Βουλγαρία, Αυστρία και Γαλλία  στην κορυφή του Καιμάκτσαλάν για να επισκεφθούν αυτό τον ιστορικό χώρο και για αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Εμείς ως TASTV. GR με την κάμερά μας καλύψαμε αποκλειστικά και φέτος την εκδήλωση τιμής των πεσόντων καθώς ήμασταν το μόνο ελληνικό μέσο ενημέρωσης.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments