....

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ -ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ (PHOTO)

Ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ έσπευσαν μετά τις 12:00 στον τύμβο της Αμφίπολης σύμφωνα με πληροφορίες, αφού φαίνεται πως εντοπίστηκαν δυο πλάκες

με επιγραφές που μαρτυρούν την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται μέσα στον τύμβο.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πραγματικά δρακόντεια, αυξήθηκαν αιφνιδιαστικά πριν από λίγο και ξεκινούν πλέον από απόσταση 800 μέτρων από τον τύμβο. Την είδηση μεταδίδει ο ΣΚΑΪ και αν ευσταθεί τότε ήρθε η ώρα να λυθεί το μεγαλύτερο μυστήριο που καλύπτει το μνημείο και που έχει προκαλέσει κύμα άρθρων και συνεντεύξεων ανά τον κόσμο.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την διάρκεια των ανασκαφών στον τύμβο εντοπίστηκαν και τρία περιστύλια, τα οποία οι αρχαιολόγοι τα μετέφεραν στο μουσείο της Αμφίπολης, προκειμένου να συντηρηθούν, σύμφωνα με το Εθνος. Αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν εκεί για να συνοδέψουν τους αρχαιολόγους κατά τη μεταφορά των ευρημάτων στο μουσείο.

Την ίδια ώρα το Βήμα γράφει πως ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού διαψεύδουν την είδηση περί ανεύρεσης δύο επιγραφών μέσα στον τάφο της Αμφίπολης! Εχει αιφνιδίως δημιουργηθεί μια αναστάτωση ως προς τις πληροφορίες που φτάνουν, ενώ το υπουργείο δεν έχει προβεί ακόμα σε επιβεβαίωση ή διάψευση. Αναμένονται πληροφορίες για τις εξελίξεις με το καθιερωμένο αναλυτικό  δελτίο τύπου του υπουργείου μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο xronometro.com οι δυο επιγραφές έχουν μεταφερθεί στο μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν. Αυτή τη στιγμή η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μαζί με το επιτελείο της μελετάνε το εύρημα. Σε λίγη ώρα αναμένονται και οι σχετικές δηλώσεις.

 

Ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στην Αμφίπολη

Αυξήθηκε η αστυνομική δύναμη που φρουρεί τον τάφο της Αμφίπολης, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί προ ημερών. Από σήμερα, η ασφάλεια ενισχύθηκε με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος).

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments