....

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ο ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ (VIDEO)

Ο Φεϊζάλ Σεφού είναι γνωστός στο Βέλγιο για την προπαγάνδα του υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, ενώ είχε εμφανιστεί και αρκετές φορές σε δελτία ειδήσεων

Νέες, συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναφορικά με τους δράστες που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες βλέπουν ώρα με την ώρα το «φως» της δημοσιότητας.

Οι βελγικές αρχές ταυτοποίησαν τον τρίτο δράστη που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών την περασμένη Τρίτη και όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο Φεϊζάλ Σεφού, ο τρομοκράτης, ο οποίος συνελήφθη χθες, εργαζόταν ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος στο Βέλγιο!

Μάλιστα, ο Σεφού είναι γνωστός στο Βέλγιο για την προπαγάνδα του υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, ενώ είχε εμφανιστεί και αρκετές φορές σε δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας!

Σύμφωνα με το βελγικό σταθμό  RTBF, οι αστυνομικές αρχές στις Βρυξέλλες παρακολουθούσαν τους τελευταίους μήνες τις κινήσεις του Σεφού, ωστόσο, δεν κατάφεραν τελικά να «δουν» τον τρόμο που ήταν ικανός να προκαλέσει και να τον σταματήσουν.

Στο παρακάτω βίντεο από τον Ιούλιο του 2014 εμφανίζεται ο Σεφού... εν δράσει. Ο εξτρεμιστής δημοσιογράφος είχε κάνει τότε ένα «ρεπορτάζ» για το γεγονός ότι μετανάστες που κρατούνταν σε ένα κέντρο για τον επαναπατρισμό στο Βέλγιο διαμαρτύρονταν διότι τα γεύματα τους σερβίρονταν νωρίτερα από ότι προέβλεπαν οι κανόνες του ραμαζανίου!



Ο Σεφού εντοπίστηκε, μετά την αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον τρομοκράτη την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων αναφέρει η Le Soir, επικαλούμενη έγκυρη πηγή. Αφού συνελήφθη, ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις και απόπειρα επιθέσεων. 



Από τις μέχρις στιγμής πληροφορίες προκύπτει ότι συνολικά πέντε ήταν οι τρομοκράτες που έσπειραν τον θάνατο και τον τρόμο στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη. Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, αδελφός του Ιμπραήμ που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ανατινάχθηκε στο όνομα του Αλλάχ και του Ισλαμικού κράτους, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον πολυσύχναστο σταθμό του μετρό Μάελμπεκ. Ωστόσο, ο Χαλίντ φέρεται να είχε και έναν συνεργό. Ανώτατος Βέλγος αξιωματούχος μίλησε στο CNN και αποκάλυψε ότι οι αρχές της χώρας πιστεύουν πως ένα ακόμη άτομο συμμετείχε στην επίθεση στο μετρό. Ωστόσο, τα στοιχεία του υπόπτου είναι άγνωστα, ενώ δεν είναι εξακριβωμένο αν είναι ζωντανός ή αν σκοτώθηκε κατά την έκρηξη. Σε υλικό από κάμερες ασφαλείας, το οποίο έχουν στην κατοχή τους οι βελγικές αρχές, απεικονίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- ένας άντρας να κρατά μια μεγάλη τσάντα, στον σταθμό όπου έγινε η επίθεση. Όμως σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, δεν είναι γνωστό αν το άτομο αυτό είναι ανάμεσα στους 20 νεκρούς από το τρομοκρατικό «χτύπημα» ή αν κατάφερε να ξεφύγει.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments