....

ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

«Ο κόσμος ξεκίνησε ήδη να μπαίνει στα χωράφια για τις λιπάνσεις και τα πρώτα ραντίσματα της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Το κόστος στα λιπάσματα, τα σκευάσματα και τα καύσιμα, παραμένει ψηλά και αν δεν μας δώσουν μια στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε σωστά», προειδοποιεί ο Τάσος Βλαδίκας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μεσημερίου Πέλλας.

Τα αποθέματα υπομονής των παραγωγών, όπως τονίζει ο συνομιλητής μας, έχουν, πλέον, εξαντληθεί και αν δεν υπήρχε μια «διαρροή» -ότι την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο- να βάλει προσωρινό «φρένο» στην αγανάκτησή τους, θα είχαν ήδη προβεί σε δυναμικές μορφές αντίδρασης.

«Είπαμε, μαζί με την πανελλαδική των μπλόκων, να περιμένουμε μέχρι την Τρίτη 21 Μαρτίου, μήπως και η διαρροή έχει πραγματική βάση. Σε διαφορετική περίπτωση θα συζητήσουμε και θα δούμε με ποιον τρόπο θα εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο, διότι άλλα προϊόντα έχουν ήδη στηριχθεί, ενώ για το κεράσι δεν ακούγεται τίποτε», τονίζει ο κ. Βλαδίκας. Υπενθυμίζει δε, πως «σε δύο συναντήσεις που έγιναν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, στη Λάρισα και στο Μαξίμου, δεσμεύτηκε ότι θα μπει και το κεράσι της περιοχής, μαζί με το αχλάδι και το επιτραπέζιο σταφύλι του Τυρνάβου, στη λίστα των προϊόντων που θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αλλά ακόμη περιμένουμε».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments