....

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ GOOGLE GLASS, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΜΕΡΑ! (VIDEO)

Την απάντηση στα Google Glass επιχείρησε να δώσει η κορεάτικη εταιρία Samsung, λανσάροντας ένα ζευγάρι φακών επαφής με ενσωματωμένες κεραίες, που μπορούν και στέλνουν το περιεχόμενο που συλλαμβάνουν οι κάμερες σε εξωτερικές συσκευές, όπως smartphones.

Η πατέντα της Samsung αφορά σε ένα ειδικό ζευγάρι φακών επαφής που προβάλλουν εικόνες από το ενσωματωμένο σε αυτούς display απευθείας μέσα στο μάτι εκείνου που τους φορά και ελέγχεται με το ανοιγοκλείσιμο του ματιού.

Οι φακοί αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια καλύτερη επαυξημένη πραγματικότητα από συσκευές όπως τα «Google Glass», με εξασφαλισμένη την καλύτερη ποιότητα.

Οι συγκεκριμένοι φακοί επαφής αποτελούν, αδιαμφισβήτητα, μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην τεχνολογία που μπορεί... να φορεθεί και να βοηθήσει το ανθρώπινο σώμα. 

Ο έλεγχος με το ανοιγοκλείσιμο του ματιού δεν είναι κάτι εντελώς νέο που φέρνει στο φως ένας τεχνολογικός κολοσσός, καθώς και στα «Google Glass»(αποσύρθηκαν από την αγορά στις αρχές του 2015)  η λήψη φωτογραφιών γινόταν με την κίνηση του βλεφάρου. Πιο εντυπωσιακό μοιάζει το χαρακτηριστικό ελέγχου μέσα από ένα smartphone.

«Για συγκεκριμένες ενέργειες η πατέντα είναι εντυπωσιακή και μπορεί να διευκολύνει τον άνθρωπο, όπως στο να χρησιμοποιήσει οδικούς χάρτες  ή να διαβάσει σύντομα μηνύματα», αποκαλύπτει ο Jelle De Smet, επικεφαλής του δημιουργικού project. 

Σχετική πατέντα έχει καταθέσει και η βραβευμένη Google, με τους φακούς και τα εύκαμπτα ηλεκτρονικά τους να χρησιμεύουν για την ανίχνευση του σακχάρου στο δάκρυ και τη διάσωση κάποιου σοβαρά ασθενούς. Οι πατέντες και των δύο εταιρειών κατατέθηκαν το 2014.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments