....

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Τη διενέργεια ελέγχων για τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων με μεθόδους που παραβιάζουν τις ισχύουσες διατάξεις διακίνησης, προαναγγέλει το υπουργείο Οικονομίας. Σύσκεψη πραγματοποίηθηκε στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, υπό τον γενικό γραμματέα Αντώνη Παπαδεράκη, με θέμα τον έλεγχο της διακίνησης αγροτικών προϊόντων καθώς έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στη λειτουργία του ανταγωνισμού στη διακίνηση. Αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχων από υπηρεσιακά κλιμάκια, στη βάση ολοκληρωμένου σχεδίου το οποίο θα στηρίζεται στις διατάξεις περί ελέγχου της αγοράς, και θα αναπτυχθεί άμεσα με συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, θα προωθηθούν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, όπου κριθούν απαραίτητες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, της Κεντρικής αγοράς Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου και της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Τη διενέργεια ελέγχων για τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων με μεθόδους που παραβιάζουν τις ισχύουσες διατάξεις διακίνησης, προαναγγέλει το υπουργείο Οικονομίας. Σύσκεψη πραγματοποίηθηκε στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, υπό τον γενικό γραμματέα Αντώνη Παπαδεράκη, με θέμα τον έλεγχο της διακίνησης αγροτικών προϊόντων καθώς έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στη λειτουργία του ανταγωνισμού στη διακίνηση. Αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχων από υπηρεσιακά κλιμάκια, στη βάση ολοκληρωμένου σχεδίου το οποίο θα στηρίζεται στις διατάξεις περί ελέγχου της αγοράς, και θα αναπτυχθεί άμεσα με συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων και ελεγκτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, θα προωθηθούν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, όπου κριθούν απαραίτητες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, της Κεντρικής αγοράς Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου και της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

www.dikaiologitika.gr
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments