....

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ ΤΟΥ;

Περίπου το 5% των μωρών γεννιούνται με «πρόβλημα» στο σχήμα των αυτιών, ενώ ακόμα 2%

έρχονται στον κόσμο με φυσιολογικό σχήμα, αλλά στη συνέχεια αυτό αλλάζει λίγο μετά τον τρίτο μήνα ζωής.

Αν και όλοι οι γονείς λατρεύουν τα παιδιά τους, όπως και να είναι η εμφάνισή τους, για να αποφύγουν πειράγματα στο μέλλον καταφεύγουν ακόμα και στη χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να είναι αισθητικά αποδεκτά.

Πλαστικός χειρουργός από τη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζει ότι έχει κατασκευάσει μία συσκευή, που μπορεί να αναπλάσει το σχήμα των αυτιών ενός βρέφους, χωρίς χειρουργείο. Έχει ονομάσει τη συσκευή Ear Buddies, αποτελείται από νάρθηκες και ιμάντες και είναι απλή στη χρήση της από τους γονείς.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό, τα αυτιά ενός μωρού μπορεί να είναι διπλωμένα κατά τη γέννηση και, εάν 48 ώρες ύστερα από τον τοκετό παραμένουν με κακό σχήμα, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συσκευή. 

Υποστηρίζει ότι «βοηθά να αποκατασταθεί η φυσική καμπύλη των αυτιών του μωρού σας με τη μεταρρύθμιση των πτυχών του χόνδρου και κρατώντας τα αυτιά κοντά στην πλευρά του κεφαλιού του μωρού σας κατά τη διάρκεια της περιόδου, όταν το πλαίσιο των αυτιών είναι ακόμα μαλακό. Αυτή η πρώιμη παρέμβαση όχι μόνο διορθώνει κοινές ανησυχίες, που μπορεί να έχετε για τα αυτιά του μωρού σας, αλλά σας βοηθά επίσης να ανασάνετε με ανακούφιση ότι το παιδί σας μπορεί να αποφύγει τη χειρουργική διόρθωση στο μέλλον».

Αν και δεν υπάρχουν ακραίοι κίνδυνοι για την υγεία από τη χρήση της, ήσσονος σημασίας θέματα, όπως να κολλήσει η ταινία στα μαλλιά ή ο ερεθισμός του δέρματος για το μικρό σας, λόγω της υγρασίας ή παρατεταμένης επαφής, θα πρέπει να σημειωθεί. 

Ενώ η συσκευή είναι καλύτερη για τα νεογνά, τα παιδιά ηλικίας ακόμα και δύο ετών μπορούν να επωφεληθούν από την αναμόρφωση του αυτιού. «Όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο μικρότερη είναι η ποσότητα του χρόνου που απαιτείται για να διορθώσει το πρόβλημα» συμβουλεύει ο κατασκευαστής πλαστικός χειρουργός. «Τα μεγαλύτερα μωρά μπορεί να χρειαστούν έναν με δύο μήνες επιπλέον». 

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, η συσκευή ήδη χρησιμοποιείται στο Ναυτικό Νοσοκομείο των ΗΠΑ στο Σαν Ντιέγκο και την Κλινική Μάγιο.

Πηγή: mother.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments