....

ΥΠΕΚΑ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΧΕΡΣΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΕΩΣ ΤΟ 2007 ΕΝΑΝΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

Όπως αναφέρεται στο σ/ν του ΥΠΕΚΑ «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις

και άλλες διατάξεις » που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, για τις δασικές εκτάσεις που έχουν εκχερσωθεί χωρίς άδεια για γεωργική εκμετάλλευση από το 1975 έως το 2007 προβλέπεται η συνέχιση της εκμετάλλευσης έναντι χρηματικού προστίμου από 700-1000 ευρώ ανά στρέμμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Τα Νέα» για τις δασικές εκτάσεις που έχουν εκχερσωθεί χωρίς άδεια για γεωργική εκμετάλλευση σε αυτά τα 32 χρόνια, προβλέπεται η συνέχιση της εκμετάλλευσης υπό την προϋπόθεση ότι οι κάτοχοί τους τις χρησιμοποιούν μόνο για γεωργικές καλλιέργειες και θα καταβάλουν το συγκεκριμένο οικονομικό τίμημα.

Το ποσό μπορεί να πληρωθεί σε 100 μηνιαίες δόσεις και το ύψος της δόσης δεν πρέπει είναι μικρότερο από 100 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι για τις εκτάσεις αυτές μεταβιβάζεται η χρήση και όχι η κυριότητα. Και όπως λένε από το ΥΠΕΚΑ, αν χρησιμοποιηθούν για άλλο λόγο πέρα της γεωργίας, τότε περιέχονται στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, με το σχέδιο νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, προβλέπεται μείωση των εισφορών σε χρήμα κατά 20% για τις εκτάσεις που εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως. Επιπλέον, αυτές οι εκτάσεις μπορούν να μεταβιβαστούν αν οι ιδιοκτήτες έχουν εξοφλήσει το 30% της εισφοράς σε χρήμα.

www.agrotypos.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments