....

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

 

 

                Σε πλήρη εξέλιξη και με πλήρες ωράριο λειτουργούν κάθε απόγευμα και τα πρωινά Σαββάτου, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΔΗΚΕΠΑΠ που έχουν ξεκινήσει τη δράση τους από το 2005 μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Στον δήμο Πέλλας υπάρχουν 4 Κέντρα που μπορούν να φιλοξενήσουν 180 παιδιά σχολικής ηλικίας.

Οι δομές στεγάζονται σε κτήρια των Παιδικών Σταθμών του δήμου, απασχολούν τα παιδιά με σημαντικές δραστηριότητες πέρα από το σχολείο, τις απογευματινές ώρες από στις 4μμ ως τις 8μμ. Παρόμοια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης με προσωπικό που τους προσφέρει δημιουργική απασχόληση και πολύ παιχνίδι, λειτουργούν στα Γιαννιτσά, στην Πέλλα, στην Κρύα Βρύση και στα Άθυρα.

                Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία μέσα σε υπέροχους χώρους και καταπράσινες αυλές να παίξουν με ασφάλεια, να μάθουν κηπουρική και ζαχαροπλαστική, να διαβάσουν παραμύθια και να λύσουν γρίφους, να ζωγραφίσουν και να κάνουν κατασκευές και το σημαντικότερο να κάνουν φίλους και να ξεκουράσουν το μυαλό από τις υποχρεώσεις του σχολείου. Η φιλοσοφία των κέντρων αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους γονείς, ειδικά για όσους εργάζονται τα απογεύματα εφόσον μπορούν να ξέρουν που βρίσκονται τα παιδιά τους.

                Τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί αισθητά η χρηματοδότηση της δωρεάν φοίτησης μέσω voucherκαι η ΔΗΚΕΠΑΠ έχει φροντίσει με χαμηλό τίμημα να μπορεί να δεχτεί παιδιά που θέλουν να ενταχθούν σε αυτές τις υπέροχες ομάδες δημιουργικής απασχόλησης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψάξετε το Δημοτικό ΚΔΑΠ στην περιοχή που είστε και να πάρετε πληροφορίες για το κόστος.

                Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι ένας σημαντικός σταθμός κοινωνικοποίησης του παιδιού, αλλά και η ευκαιρία να εισπράξει το παιδί γενικές απαραίτητες γνώσεις και δυνατές φιλίες.

 


 

Σχόλια - Facebook Comments