....

ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ & ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα της Διακαινησίμου στις 18:30,

στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού από την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Τα ιερά λείψανα μετέφερε στον Ιερό Ναό ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, αδελφός της Ιεράς Μονής και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας μετά από αίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ στην Ιερά Μονή.
Τα Άγια Λείψανα υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ιερείς της Μητροπόλεως, άρχοντες του τόπου και πιστοί οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για τον σκοπό αυτό.
Ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός κατά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μάξιμο για την μεγάλη αυτή ευλογία εν όψει και της εορτής του Αγίου Γεωργίου και προσέφερε εκ μέρους του Ιερού Ναού λειτουργικό δώρο.
Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος, οι Βουλευτές κ. Δ. Σταμενίτης και κα Θ. Τζάκρη καθώς και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού.
Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή 27 Απριλίου, ενώ ο Ιερός ναός θα είναι ανοιχτός καθημερινά 7:00 – 12:30 & 17:30 – 21:00.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιερού Λειψάνου θα γίνονται ακολουθίες στον Ιερό Ναό σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 22 Απριλίου - Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης
7:00 μ.μ.    Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Γεωργίου
9:00 μ.μ.    Χαιρετισμοί Αγίου Γεωργίου

Τετάρτη  23 Απριλίου - Αγίου Γεωργίου
7:30 π.μ.  Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
6:00 μ.μ.     Εσπερινός και Παράκλησις  Αγ. Γεωργίου

Πέμπτη 24 Απριλίου
7:30 π.μ.   Όρθρος και Θεία Λειτουργία
6:00 μ.μ.    Εσπερινός και Παράκλησις Αγ. Νικολάου

Παρασκευή 25 Απριλίου - Ζωοδόχου Πηγής
7:30 π.μ.   Όρθρος και Θεία Λειτουργία
6:30 μ.μ.    Εσπερινός και Παράκλησις Αγ. Γεωργίου

Σάββατο 26 Απριλίου
7:30 π.μ.     Όρθρος και Θεία Λειτουργία
6:30 μ.μ.     Εσπερινός

Κυριακή 27 Απριλίου - Του Θωμά
7:30 π.μ.   Όρθρος και Θεία Λειτουργία
11:30 π.μ.  Αναχώρησις Ιερών Λειψάνων

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Απριλίου ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Απριλίου στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα παρουσιαστεί μουσικοχορευτικό δρώμενο με θέμα "Τα προξενιά" από τα χορευτικά τμήματα του Ιερού Ναού, ενώ θα ακουστούν και ύμνοι από τον Βυζαντινό Χορό του Ναού, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Ιωάννη Παπακωνσταντίνου.

Την Πέμπτη 24 Απριλίου στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσώνθα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία της ενορίας του Αγ. Γεωργίου, υπό τη διεύθυνση του κ. Αποστόλου Τσέρνου, όπως επίσης και παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας του Αγ. Γεωργίου αλλά και των Πολιτιστικών Συλλόγων: Ν. Μυλοτόπου "Η ΚΡΩΜΝΗ" και "Ανατολική Ρωμυλία" Καρυωτών Γιαννιτσών.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments