....

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΔΕ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

Με ύβρεις και απειλές υποδέχθηκε τους εργαζόμενους ο Δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου, κάτι που μοιάζει με πολιτικό χαρακίρι. Και αυτό διότι οι εργαζόμενοι τόλμησαν κατά την εκτίμησή του να ζητήσουν … τον μισθό τους. Μπροστά στις κάμερες ο Δήμαρχος Έδεσσας έβαλε κατά πάντων έχοντας το μυαλό του στις εκλογές. Από την άλλη πλευρά ανήσυχοι οι εργαζόμενοι βλέπουν την επιχείρηση να μαραζώνει και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες.  Οι υπηρεσίες που παρέχει αυτή την στιγμή η επιχείρηση είναι πολυδιάστατες και αγγίζουν όλο το φάσμα των πολιτιστικών, τουριστικών και κοινωνικών δομών του δήμου Έδεσσας υποστηρίζοντας πολίτες και τοπικές επιχειρήσεις με πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας. Αντ’ αυτού και παρά τις παλιότερες αποφάσεις στήριξης της επιχείρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος δείχνει ανήμπορος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απλήρωτων εργαζόμενων. Ναι μεν στηρίζει στα λόγια, στην πράξη όμως η επιχείρηση λειτουργεί στο όριο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΔΣ, οι εργαζόμενοι όμως παραμένουν απλήρωτοι 8 μήνες και η κατάσταση  ολοένα χειροτερεύει.

Δυστυχώς το ερώτημα των εργαζομένων παραμένει σε επιστολή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Επιχείρηση ως αναπτυξιακό εργαλείο του Δήμου Έδεσσας αποδομείται. Γιατί;

 

Ακολουθεί η εξώδικος επιστολή προς τον δήμαρχο Έδεσσας κο. Γιάννου

Κύριε Δήμαρχε

Κυρίες & Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Η δημοτική επιχείρηση είναι ο θεσμός που δημιούργησε ο Δήμος Έδεσσας για να  υπηρετεί τους πολίτες, ως ένα τοπικό αναπτυξιακό εργαλείο. Οι δομές του Δήμου  που χτίστηκαν με τόσο κόπο, κάλυψαν και καλύπτουν βασικές ανάγκες, κινδυνεύουν να γκρεμιστούν με λάθος επιλογές του ίδιου του Δήμου Έδεσσας. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Παρά τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, για την υποστήριξη της επιχείρησης και έμμεσα την στήριξη των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πολίτες της Έδεσσας, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις στήριξης της Δημοτικής Επιχείρησης ας μας πει και τον λόγο τώρα.

Όλες οι δομές της επιχείρησης κινδυνεύουν από την συνεχή υποχρηματοδότηση, με υπολειτουργία, δημιουργώντας ασφυκτική πίεση. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ορατό πλέον στους δημότες της πόλης & της περιοχής. Αντί οι δομές να στηριχτούν με νύχια και με δόντια αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο δήμος Έδεσσας επιλέγει τον εύκολο δρόμο της … ίδιας του της αποδόμησης. Δύσκολο είναι να φτιάχνεις και να διατηρείς αυτό που έχεις χτίσει, όχι να το γκρεμίζεις.

Οι εργαζόμενοι παρά το δυσμενές περιβάλλον συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι επί 8 μήνες. Δεν αντέχουν άλλο. Οι οικογένειες και ο κοινωνικός τους περίγυρος έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους. Μείναμε στις προεκλογικές υποσχέσεις.  

Η απάντηση του ´καλοπληρωτή´ δήμου Έδεσσας, σύμφωνα με φυλλάδιο που εκδόθηκε πρόσφατα,  δεν μπορεί να είναι ότι για όλα φταίει η κρίση.  Είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογής προτεραιότητας. Ανάπτυξη ή Αποδόμηση;

Απαιτούμε την άμεση εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την διαρκή ουσιαστική υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας του αναπτυξιακού εργαλείου του Δήμου Έδεσσας και την στήριξη των εργαζομένων.

 

Οι Εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΔΕ (ακολουθούν 49 υπογραφές)

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments