....

ΖΑΕΦ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΕ: Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ‘ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ’

Σκόπια:
Η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι,

και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, οξύνεται με κατηγορίες του πρώτου για εμπλοκή υπηρεσιών γειτονικής χώρας (Ελλάδας), καθώς ο δεύτερος, ισχυρίζεται ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία για εγκλήματα της κυβέρνησης.

 


Σήμερα, ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος- SDSM, συναντήθηκε με τον πρέσβη της ΕΕ, Aivo Orav, στον οποίο τόνισε ότι έχει υποχρέωση και καθήκον να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει, για εγκληματικές πράξεις της κυβέρνησης.
 
«Θα ανακοινώσω ότι έχουμε. Η δημοσίευση των στοιχείων και των αποδεικτικών για το έγκλημα της εξουσίας δεν μπορεί να είναι πραξικόπημα,  δεν μπορεί να με εκβιάζουν για απόπειρα πραξικοπήματος, όταν ως ηγέτης της αντιπολίτευσης ζητώ να σχηματισθεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δίκαιων και δημοκρατικών εκλογών», ανέφερε ο Ζάεφ.
 
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον πρέσβη Όραβ για τις πρόσφατες εξελίξεις, όταν η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, προσπάθησε με αστυνομική δράση να  εμποδίσει τη δημοσίευση  αποδείξεων και πραγματικών στοιχείων που αποτελούν  ποινικά αδικήματα.
 
Κατήγγειλε προκατειλημμένες και αντιεπαγγελματικές τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης στη χώρα που είναι υπέρ της κυβέρνησης,  αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι ελέγχονται από την εξουσία, όπως είπε ο Ζάεφ,   επισημαίνοντας ότι οι τηλεοράσεις της χώρας έκοψαν τις δηλώσεις του.
 
Ο Ζόραν Ζάεφ, είπε στον πρέσβη της ΕΕ, ότι θα συνεχίσει μέσα στα νομικά και νόμιμα πλαίσια να αγωνίζεται για την τελική απόδοση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στη χώρα.
 
Παρούσα στη συζήτηση ήταν  η αντιπρόεδρος του SDSM, Ραντμίλα Σεκερίσκα, σημειώνει το A1on.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments