....

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΔΕΝΔΡΩΔΗ: ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Εντός 4-5 μηνών οι αποζημιώσεις, λέει το πλάνο του ΕΛΓΑ.

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν το 2022 από καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε Καστοριάς έγιναν 157 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 1470 δηλώσεις ζημιάς που αφορούν διάφορες καλλιέργειες καθώς και δενδρώδεις καλλιέργειες συμπεριλαμβανομένων και των μηλοκαλλιεργειών. Αυτό αναφέρει έγγραφο του ΕΛΓΑ, που προωθήθηκε στη βουλή.

Το έργο των εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε βρισκόμαστε στην συγγραφή των πορισμάτων και στην συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων. Ειδικότερα για τα μήλα της Καστοριάς από τα διάφορα καλυπτόμενα αίτια κυρίως χαλαζοπτώσεις κατά το 2022 έγιναν 44 αναγγελίες που αφορούν 8.746 στρέμματά και 1.500.000 δένδρα το έργο των εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε , ενώ οι αποζημιώσεις αναμένονται έως αρχές Ιανουαρίου 2023. Ομοίως και για τις περιοχές της χώρας που συγκεντρώνονται οι μηλοκαλλιέργειες στις περιπτώσεις που έχουν προξενηθεί ζημιές σε αυτές σύμφωνες με τον Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. το έργο των εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε και βρισκόμαστε στην αρχή της κοινοποίησης των πορισμάτων, τονίζεται επίσης.

Ο δε σχεδιασμός του ΕΛΓΑ είναι η καταβολή των αποζημιώσεων σε όλη την χώρα να πραγματοποιηθεί έως αρχές Ιανουαρίου 2023 για τις ζημιές στις καλλιέργειες και για τις δενδρώδεις καλλιέργειες και εντός 4-5 μηνών να ολοκληρωθούν οι αποζημιώσεις που σημειωτέον στο παρελθόν έφταναν στους 15-17 μήνες και μάλιστα τηματικά.

Δείτε εδώ το έγγραφο του οργανισμού

Μπίκας Αλέξανδρος

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments