....

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Νέα κριτήρια για την καταβολή του υπόλοιπου τμήματος των 200 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.Ειδικότερα, το οικονομικό επιτελείο προχωρεί στη διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων προκειμένου να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα περισσότεροι δικαιούχοι.

Το σχέδιο με τις αλλαγές στα κριτήρια αναμένεται να εξετασθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταικούρα και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι έως τις 30 Μαΐου για το κοινωνικό μέρισμα είχαν εγκριθεί περίπου 100.000 νέες αιτήσεις, στις οποίες αντιστοιχούν περί τα 60 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε Α' και Β΄ φάση συνολικά το ποσό αγγίζει τα περίπου 200 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό κονδύλι για το κοινωνικό μέρισμα που θα διατεθεί σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις είναι 450 εκατ. ευρώ. Η πρώτη «δεξαμενή» των νέων δικαιούχων είναι οι περίπου 750.000 νέοι άνεργοι του 2013, ενώ η δεύτερη θα είναι όσοι έπεσαν κάτω από τα εισοδηματικά όρια του 2013.

Υπολογίζεται ότι μέχρι 10 Ιουνίου άλλες 160.000 οικογένειες που έκαναν αίτηση μέσα στον Μάιο, θα δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, από τα 106 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν αυτόν τον μήνα. Ο μέσος όρος του επιδόματος αναμένεται να είναι 662 ευρώ.

Από την αρχή της διαδικασίας έχουν υποβληθεί 820.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 366.000 και από το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ που διατίθενται για το κοινωνικό μέρισμα, δόθηκαν τον πρώτο μήνα 133 εκατ. ευρώ και τον δεύτερο 106 εκατ. ευρώ.

Email για διευκρινήσεις

Ήδη από την περασμένη Πέμπτη απεστάλησαν email σε περίπου 60.000 πολίτες οι οποίοι είχαν καταθέσει μέσω TAXISnet αίτηση, αλλά εκείνη είχε απορριφθεί. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβαν οι εν δυνάμει δικαιούχοι κλήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις, ώστε να πάρουν και εκείνοι το μέρισμα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Το email ανέφερε στους παραλήπτες ότι η παροχή της ΔΕΗ που έχουν δηλώσει έχει «καταχωρηθεί» σε άλλη αίτηση. Το ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη σε πολλούς αιτούντες και τους ενημέρωνε να προχωρήσουν εντός μίας εβδομάδας σε διαγραφή και εκ νέου αίτηση με την σωστή παροχή.

 

http://www.zougla.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments