......

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Γ.ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗΣ

Στο Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου ο σκηνοθέτης Γιώργος Κιουρτσίδης θα τιμηθεί για τη προσφορά του στα γράμματα και την τέχνη.

Η Οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου, ανακοίνωσε τους διαπρέποντες στο χώρο του νεοελληνικού θεάτρου σκηνοθέτες, ηθοποιούς και δραματουργούς, που θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο θέατρο, τα γράμματα και τη τέχνη.

Ανακοινώθηκαν επίσης τα ονόματα της κριτικής επιτροπής που θα απαρτίζεται από κριτικούς προερχόμενους από τον χώρο του θεάτρου ειδικότερα της σκηνοθεσίας, μουσικής, χορού και ενδυματολογίας.

Αναλυτικά, σε τελετή απονομής, ενταγμένη στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, θα τιμηθούν με βραβεία για τη προσφορά τους στα γράμματα και τη τέχνη, ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, ο ερευνητής Θεάτρου Σκιών και συγγραφέας Μιχάλης Ιερωνυμίδης και ο σκηνοθέτης Γιώργος Κιουρτσίδης.

Η πρόκριση της θεατρικής ομάδας του νομού μας «έκφραση Αλμωπίας», να συμμετέχει στο φεστιβάλ καθώς και η απόφαση του Φεστιβάλ να τιμήσει το σκηνοθέτη Γιώργο Κιουρτσίδη αποτελεί τεράστια επιτυχία καθώς η αξιόλογη δουλειά που γίνεται στον τόπο μας τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τέλος η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από κριτικούς προερχόμενους από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής του χορού και της ενδυματολογίας.

Συγκεκριμένα την Επιτροπή Θεάτρου αποτελούν οι Θόδωρος Μαραγκός (σκηνοθέτης- σεναριογράφος), Κορνηλία Κουντούρη (καθηγήτρια μουσικής), Γιώργος Καρβουτζής (σκηνοθέτης), Αγγελική Μαραγκού (ενδυματολόγος) και Ελένη Μαυραγάνη (καθηγήτρια σωματικής αγωγής).

Σχόλια - Facebook Comments