....

ΘΗΛΥΚΟΣ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" Η ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ

Σήκωσε αντάρτικο η γαλάζια Βουλευτής

Νέους πονοκεφάλους προκαλεί στο κυβερνητικό επιτελείο το μίνι αντάρτικο της Φεβρωνίας Πατριανάκου για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ καθώς η Σπαρτιάτισσα βουλευτής η οποία μετέχει στο θερινό τμήμα που θα ψηφίσει αύριο την νέα ρύθμιση εξέφρασε πριν από λίγο σοβαρές ενστάσεις.

Αναφερόμενη στο ότι όσοι δεν επαναπροσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ θα πάρουν αποζημιώσεις όχι με το πλαφό των 15.000 ευρώ αλλά ίδιες με αυτές που θα έπαιρνε ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα η Φεβρωνία ξέσπασε και μίλησε για ισχυρές συντεχνίες και για κατάφωρη αδικία: "Στην Ελλάδα του σήμερα οι επιχειρήσεις κλείνουν και δεν έχουν να δώσουν αποζημιώσεις και τις περισσότερες φορές δεν παίρνουν ούτε δεδουλευμένα. Δεν υπάρχει επιχείρηση ούτε στον ιδιωτικό τομέα πουτα 4/5 να παίρνουν μισθούς πάνω από 2 χιλιάδες ευρώ.Οι εργαζόμενοι ΕΡΤ έπρεπε να υπόκεινται στο ενιαίο μισθολόγιο. Δεν ζητάω να επιστρέψουν όσα έχουν πάρει παραπάνω αλλά δεν είναι δυνατόν να συζητάμε πως οι αποζημιώσεις θα υπολογιστούν με όρους εκτός ενιαίου μισθολογίου. Δηλαδή όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση μπορεί να πάρουν ακόμα και 90.000 ευρώ;" είπε χαρακτηριστικά η κα Πατριανάκου.

Η γαλάζια βουλευτής προχώρησε ακόμα παραπέρα επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει άμεσα πως θα αποζημιώσει τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους που θα απολυθούν: "Επέρχονται άλλες απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι στα αντίστοιχα ΝΠΔΔ με τις ίδιες ευνοϊκές διατάξεις ή αυτές ισχύουνμόνο για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ επειδή είναι ισχυρή συντεχνία;" είπε.

Πηγή http://www.parapolitika.gr

Σχόλια - Facebook Comments